Στην άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωοτροφών και την ενίσχυση κλάδων της κτηνοτροφίας από ζημιές που έχουν προκληθεί λόγω COVID-19, συμφώνησαν το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, κατά την διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021.

Παράλληλα, ζητήθηκε η επίσπευση της ολοκλήρωσης της καταβολής της ενίσχυσης των 4 ευρώ ανά ενήλικο θηλυκό ζώο σε 4.500 περίπου αιγοπροβατοτρόφους, που άδικα δεν έχει αποδοθεί, ενώ έχουν όλες τις προϋποθέσεις.

Να σημειωθεί ότι, ήδη προωθήθηκε από το ΥπΑΑΤ στο Υπουργείο Οικονομικών η ένταξη της χοιροτροφίας στην ενίσχυση λόγω COVID-19 ύψους 18 εκατ. ευρώ σε 61.000 χοιρομητέρες.

Παράλληλα, στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν τα προβλήματα των ελληνοποιήσεων και νοθείας των προϊόντων και ιδιαίτερα τα τελευταία κρούσματα που είδαν το φως της δημοσιότητας με τη Φέτα. Συμφωνήθηκε να παρθούν όλα τα μέτρα που προβλέπει η νομοθεσία και να οργανωθεί καλύτερα ο έλεγχος στο εσωτερικό και το εξωτερικό για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τέλος συμφωνήθηκε να οργανωθεί στο άμεσο μέλλον ομάδα εργασίας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κτηνοτρόφων για την επεξεργασία σχεδίου ανασυγκρότησης της κτηνοτροφίας της χώρας σε σχέση και με τη νέα ΚΑΠ καθώς και τη μελέτη – πρόταση για τη γενετική βελτίωση των αγροτικών ζώων που έχει καταθέσει στο ΥπΑΑΤ ο ΣΕΚ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO