Όφελος για τους οδηγούς, όφελος και για το περιβάλλον: η εφαρμογή πλοήγησης Google Maps σύντομα θα αρχίσει να προτείνει στους οδηγούς τις διαδρομές που απαιτούν την ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα κυκλοφορίας, τις υψομετρικές διαφορές και άλλους παράγοντες.

Η Google ανακοίνωσε ότι η νέα λειτουργία θα κάνει φέτος ντεμπούτο στις ΗΠΑ με την προοπτική να επεκταθεί σε άλλες χώρες στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή μέσω των υπηρεσιών της.

Η «πράσινη» διαδρομή θα εμφανίζεται ως προεπιλογή αν οι εναλλακτικές διαδρομές προσφέρουν παραπλήσιους χρόνους άφιξης, αναφέρει το Reuters. Σε διαφορετική περίπτωση η εφαρμογή θα εμφανίζει όλα τα πιθανά δρομολόγια και θα αφήνει τον χρήστη να επιλέξει.

«Διαπιστώνουμε ότι στις μισές περίπου διαδρομές μπορούμε να προτείνουμε επιλογές πιο φιλικές στο περιβάλλον με ελάχιστο ή καθόλου κόστος σε χρήμα και χρόνο» δήλωσε ο Ράσελ Ντίκερ της Google.

Οι εκτιμήσεις των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα βασίζονται σε δοκιμές διαφόρων μοντέλων αυτοκινήτων από το Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμης Ενέργειας των ΗΠΑ. To app θα αξιοποιεί επίσης δεδομένα του Street View καθώς και δορυφορικές εικόνες και αεροφωτογραφίες.

Ακόμα, το Google Maps θα προειδοποιεί τους οδηγούς οχημάτων ντίζελ πριν περάσουν σε δρόμους όπου τα ντιζελοκίνητα οχήματα απαγορεύονται, όπως ισχύει μεταξύ άλλων σε αστικές περιοχές της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Βρετανίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green