Την εκταμίευση της τρίτης δόσης για την ελάφρυνση εξυπηρέτησης του χρέους 28 χωρών χαμηλού εισοδήματος,  ενέκρινε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο πλαίσιο του Ταμείου Περιορισμού Καταστροφών και Ανακούφισης .

Είχαν προηγηθεί δύο ακόμα εκταμιεύσεις στις 13 Απριλίου και στις 2 Οκτωβρίου του 2020. Τα χρήματα αυτά, που ανέρχονται σε 238 εκατ. δολάρια θα χρησιμοποιηθούν για να αποπληρωθούν τοκοχρεολύσια των 28 αυτών χωρών προς το Ταμείο.

Πριν από έναν χρόνο, η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ανέλαβε μια πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση πόρων συνολικού ύψους 1,4 δισ. δολαρίων για το Ταμείο Περιορισμού Καταστροφών και Ανακούφισης (CCRT).

Η κίνηση αυτή επιτρέπει στο Ταμείο να παράσχει χρηματοδοτική στήριξη σε χώρες για την ελάφρυνση της εξυπηρέτησης του χρέους για έως και δύο έτη κατ’ ανώτατο όριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ουκρανία: Μπορεί η Δύση να χρησιμοποιήσει «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την ανοικοδόμηση;
Διεθνή |

Μπορεί η Δύση να χρησιμοποιήσει «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την ανοικοδόμηση;

Παρότι η Ουκρανία το έχει ζητήσει επισήμως και δυτικοί ηγέτες το έχουν υποστηρίξει, δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ρωσικά «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας