Μετά το αλαλούμ που επικράτησε στην αγορά σχετικά με τη λειτουργία των πολυκαταστημάτων, διευκρινίσεις δίνει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Σε αυτή επισημαίνεται ότι τα πολυκαταστήματα που λειτουργούν με ενιαίο ΑΦΜ (υπό τη διαχείριση ενός νομικού προσώπου) και εκθέτουν τα προϊόντα τους σε ενιαίο χώρο, ακόμη και αν πρόκειται για προϊόντα διαφορετικών εμπορικών σημάτων, μπορούν να ανοίξουν.

Οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να λειτουργούν σύμφωνα με τη μέθοδο καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside) και καθορισμού ραντεβού για παράδοση εκτός καταστήματος (click away).

Με βάση την εγκύκλιο, αναφέρουν πληροφορίες, ορθώς λειτούργησε χθες το πολυκατάστημα Notos και το πρόστιμο των 8.000 ευρώ που επιβλήθηκε, εφόσον κατατεθεί ένσταση, θα ακυρωθεί.

Οπότε δεν αποκλείεται και άλλα πολυκαταστήματα που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, τόσο με τη μέθοδο του click away όσο και με τη μέθοδο του click inside.

Ειδικότερα σύμφωνα με την εγκύκλιο  που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή αποσαφηνίζεται:

Α) Η διατήρηση της αναστολής λειτουργίας αφορά τις επιχειρήσεις, οι οποίες λειτουργούν υπό το καθεστώς υποκατάστημα εντός πολυκαταστήματος (shop in a shop), διαθέτουν δικό τους ΑΦΜ, διαφορετικό από τα υπόλοιπα που φιλοξενούνται στο ίδιο πολυκατάστημα και εξυπηρετούν τους καταναλωτές σε δικό τους αυτοτελή χώρο (corner).

Β) Στην αναστολή λειτουργίας, ωστόσο, δεν εμπίπτουν όσες επιχειρήσεις λειτουργούν υπό την διαχείριση ενός νομικού προσώπου και εκθέτουν τα προϊόντα τους σε ενιαίο χώρο, εκτεινόμενο σ’ έναν ή περισσότερους ορόφους, ακόμη και αν πρόκειται για προϊόντα διαφορετικών εμπορικών σημάτων. Οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να λειτουργούν σύμφωνα με τη μέθοδο καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside) και καθορισμού ραντεβού για παράδοση εκτός καταστήματος (click away). Επιπρόσθετα γι’ αυτές ισχύουν τα μέτρα της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ και ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός των 20 ατόμων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους