
Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων προβλέπεται ο διαχωρισμός της άδειας λειτουργίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά
Ειδικότερα το άρθρο 60 του νομοσχεδίου που έφερε στη Βουλή το ΥΠΑΝ, προβλέπει δυο άδειες λειτουργίας ναυπηγείων, αορίστου χρόνου μεταξύ της Ανώνυμης Εταιρίας Ελληνικά Ναυπηγεία (ΕΝΑΕ) και της Ανώνυμης Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.).
Ρυθμίζονται ειδικότερα ζητήματα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, τα οποία έχουν ανακύψει στο πλαίσιο της ανάγκης αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε., που βρίσκεται εντός αυτών και καλύπτεται από την υφιστάμενη άδεια λειτουργίας της εταιρείας Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε., η οποία τελεί υπό ειδική διαχείριση, καθώς και της ίδιας της εταιρείας Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.
Προκειμένου, υφίσταται
Ο διαχωρισμός της υφιστάμενης άδειας λειτουργίας διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, μέσω της διασφάλισης αφενός, της αξίας της περιουσίας της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. και της αξιοποίησής της, η οποία εν προκειμένω περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη δεξαμενή στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρητικότητας πεντακοσίων χιλιάδων τόνων (500.000) tn, καθώς και άλλες εγκαταστάσεις, και αφετέρου της εταιρείας Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε., η οποία τελεί σε ειδική διαχείριση.
Οι άδειες αυτές διατηρούν τη χρονική ισχύ της διαχωρισθείσας άδειας και τροποποιούνται, ή και εκσυγχρονίζονται από τους διαδόχους των δυο φορέων, κατά τις κείμενες διατάξεις. Κατ’ εξαίρεση, κατά τη διάρκεια της ειδικής διαχείρισης, επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών που αφορούν στο Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη τήρησης των απαιτούμενων από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρων και μέσων πυροπροστασίας.


Latest News

Ποιοι κρατούν τα «κλειδιά» των logistics – Τα deals που άλλαξαν τον χάρτη (γραφήματα)
Ισχυρό παραμένει το ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις και εξαγορές στον κλάδο

Θετικό σήμα για τις ελληνικές μετοχές η επιτυχία της Optima Bank
Τι σηματοδοτεί για το ΧΑ η έκβαση της δημόσιας πρότασης της τράπεζας

Με απόλυτη επιτυχία η IPO της Optima Bank - Συγκεντρώθηκαν 548,6 εκατ. ευρώ
Η τελική τιμή διάθεσης διαμορφώθηκε στα 7,2 ευρώ ανά μετοχή

Θεαματική προσέλευση επενδυτών στην IPO της Optima Bank
Η πρώτη τράπεζα που χτυπάει την πόρτα της Λεωφόρου Αθηνών ύστερα από 17 χρόνια

Πτώση 14,55% στον κύκλο εργασιών του 6μήνου για την Revoil
Ο Όμιλος συνεχίζει να υλοποιεί το επενδυτικό του πρόγραμμα στον χώρο των ΑΠΕ

Από την Αττική Οδό… στο Ελευθέριος Βενιζέλος – Πώς προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις
Ο ΟΤ χαρτογραφεί τις εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις

Αύξηση εσόδων από τα μισθώματα για την Trastor
Η ραγδαία αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους δανεισμού, συνετέλεσε στην μείωση των καθαρών κερδών του Ομίλου

Ολοκλήρωσε την πώληση του χαρτοφυλακίου Astir Ι, η Attica Bank
Η συναλλαγή ενισχύει τα κεφάλαια της τράπεζας κατά περίπου 60 μονάδες βάσης

Αύξηση 18% στον τζίρο της Prodea το πρώτο εξάμηνο
Τα αποτελέσματα της εταιρείας

Βιώστε την απόλυτη οδηγική απόλαυση με... συνδρομή
Τι νέο φέρνει στην ελληνική αγορά η συνδρομητική υπηρεσία της εταιρείας