Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων προβλέπεται ο διαχωρισμός της άδειας λειτουργίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Ειδικότερα το άρθρο 60 του νομοσχεδίου που έφερε στη Βουλή το ΥΠΑΝ, προβλέπει δυο άδειες λειτουργίας ναυπηγείων, αορίστου χρόνου μεταξύ της Ανώνυμης Εταιρίας Ελληνικά Ναυπηγεία (ΕΝΑΕ) και της Ανώνυμης Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.).

Ρυθμίζονται ειδικότερα ζητήματα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, τα οποία έχουν ανακύψει στο πλαίσιο της ανάγκης αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε., που βρίσκεται εντός αυτών και καλύπτεται από την υφιστάμενη άδεια λειτουργίας της εταιρείας Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε., η οποία τελεί υπό ειδική διαχείριση, καθώς και της ίδιας της εταιρείας Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.

Προκειμένου, υφίσταται

Ο διαχωρισμός της υφιστάμενης άδειας λειτουργίας διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, μέσω της διασφάλισης αφενός, της αξίας της περιουσίας της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. και της αξιοποίησής της, η οποία εν προκειμένω περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη δεξαμενή στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρητικότητας πεντακοσίων χιλιάδων τόνων (500.000) tn, καθώς και άλλες εγκαταστάσεις, και αφετέρου της εταιρείας Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε., η οποία τελεί σε ειδική διαχείριση.

Οι άδειες αυτές διατηρούν τη χρονική ισχύ της διαχωρισθείσας άδειας και τροποποιούνται, ή και εκσυγχρονίζονται από τους διαδόχους των δυο φορέων, κατά τις κείμενες διατάξεις. Κατ’ εξαίρεση, κατά τη διάρκεια της ειδικής διαχείρισης, επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών που αφορούν στο Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη τήρησης των απαιτούμενων από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρων και μέσων πυροπροστασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Τιτάν: Ισχυρές επιδόσεις στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης
Επιχειρήσεις |

Τιτάν: Ισχυρές επιδόσεις και δέσμευση στη βιώσιμη ανάπτυξη

Το 2023, ο ΤΙΤΑΝ στην Ελλάδα εντατικοποίησε τις προσπάθειες για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, προώθησε τη διάθεση νέων, καινοτόμων πράσινων προϊόντων και λύσεων και μεγιστοποίησε τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών