Σε ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο αναδεικνύεται η Κίνα, καθώς προσελκύει ολοένα και περισσότερους επενδυτές ομολόγων.

Μάλιστα, η Ashmore Group Plc, η οποία διαχειρίζεται χαρτοφυλάκια άνω των 100 δισ. δολαρίων, αναφέρει σε έκθεσή της ότι τα κινεζικά χρεόγραφα θα μπορούσαν να περιληφθούν σε στρατηγικά χαρτοφυλάκια. Επισημαίνει επίσης, την ισχυρή απόδοση της Κίνας το πρώτο τρίμηνο, την ώρα που η παγκόσμια αγορά ομολόγων καταγράφει ζημιές.

«Η εμφάνιση της Κίνας ως ενός νέου και αξιόπιστου ασφαλούς καταφυγίου για τους κατόχους ομολόγων, σταδιακά θα επισκιάσει το δολάριο και τους αμερικανούς τίτλους», δήλωσε ο Γκουστάβο Μεντέιρος, αναπληρωτής επικεφαλής έρευνας της Ashmore.

Μεταξύ εκείνων που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για το κινεζικό χρέος είναι και οι επενδυτές της JPMorgan Asset Management και της Brandywine Global Investment Management LLC , υποστηρίζοντας επίσης την άποψη ότι η ασιατική αυτή οικονομία μπορεί να αποτελέσει ένα βιώσιμο επενδυτικό καταφύγιο.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το ότι η Κίνα θα μπορούσε να είναι καταφύγιο για τους επενδυτές ομολόγων δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά η συζήτηση αναβιώνει καθώς η οικονομία της χώρας δείχνει να ανακάμπτει από τις συνέπειες της πανδημίας και αναδεικνύεται σε leader στις παγκόσμιες αγορές.

Πηγή: Blomberg.com

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή