Προσύμφωνο παραγγελίας του ρωσικού εμβολίου Sputnik V θα υπογράψει σήμερα η κυβέρνηση της Βαυαρίας, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός του κρατιδίου Μάρκους Ζέντερ, προκειμένου, εφόσον το εμβόλιο λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, να γίνει άμεσα η παράδοσή του.

«Εάν το Sputnik V εγκριθεί στην Ευρώπη, τότε η Βαυαρία θα λάβει επιπλέον εμβόλια από αυτή την εταιρία – νομίζω είναι 2,5 εκατομμύρια εμβόλια, τα οποία θα παραληφθούν πιθανότατα τον Ιούλιο, προκειμένου να αυξηθεί η δυνατότητα εμβολιασμού μας», δήλωσε ο κ. Ζέντερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Βαυαρικά παιχνίδια δύναμης»

Για «βαυαρικά παιχνίδια δύναμης» έκανε λόγο ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς Ντίτμαρ Μπαρτς, τονίζοντας ότι «σε μια κρίση απαιτείται αλληλεγγύη και όχι άκρατος εγωισμός για την προσωπική καριέρα κάποιου». Χαρακτήρισε μάλιστα εγωκεντρικό τον βαυαρό Πρωθυπουργό σε ένα λογοπαίγνιο με τις λέξεις «Εγώ-Ζέντερ» και πρόσθεσε ότι η πολιτική του είναι «πρώτα η Βαυαρία», κατά το «πρώτα η Αμερική» του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Ζέντερ, αν το Sputnik V λάβει την έγκριση του ΕΜΑ, θα παράγεται σε εργοστάσιο της εταιρίας «R-Pharm» στο Ιλερτίσεν της Βαυαρίας. «Προϋπόθεση είναι η έγκριση. Αλλά είναι καλό το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η επιλογή και έχει διασφαλιστεί. Η μη αποδοχή αυτής της επιλογής θα αποτελούσε σχεδόν αμέλεια», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Κλάους Χόλετσεκ.

Ο κ. Ζέντερ είχε ουσιαστικά προαναγγείλει αυτή του την απόφαση σε πρόσφατη συνέντευξή του, ενώ είχε προτρέψει και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναλάβει ανάλογη πρωτοβουλία.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο κ. Ζέντερ ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνησή του ακυρώνει όλα τα σχέδια για ενδεχόμενη χαλάρωση κάποιων από τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας το προσεχές διάστημα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων έχει υπερβεί το όριο των 100 ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών, το οποίο έχει συμφωνηθεί μεταξύ ομοσπονδίας και κρατιδίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή