Η κανονική λειτουργία των καταστημάτων Jumbo στις αγορές εκτός Ελλάδας δημιούργησε «μαξιλάρι» ασφαλείας για την εισηγμένη λιανεμπορική αλυσίδα με αποτέλεσμα οι πωλήσεις τον Μάρτιο 2021 να σημειώσουν αύξηση κατά περίπου +24% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ότι οι συνολικές απώλειες τζίρου, για το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς εκτιμώνται στο -11%, από -19% κατά το πρώτο δίμηνο 2021.

Σχετικά με την ελληνική αγορά, φέτος, τον  Μάρτιο  του  2021,  σχεδόν  το  σύνολο  των  καταστημάτων  της αλυσίδας, παρέμειναν κλειστά.  Κατά  συνέπεια,  οι καθαρές  πωλήσεις  της  μητρικής  εταιρείας  -χωρίς  να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν μείωση κατά -31% περίπου σε σχέση με τον περσινό Μάρτιο όπου τα καταστήματα είχαν λειτουργήσει έως τα μέσα Μαρτίου 2020.

Στην αγορά της Κύπρου τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν κατά συνέπεια οι πωλήσεις να είναι υπερδιπλάσιες, σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020.

Στη Βουλγαρία λειτούργησαν κανονικά όλα τα καταστήματα Jumbo για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, έτσι οι πωλήσεις του δικτύου τον Μάρτιο εφέτος κατέγραψαν αύξηση κατά +47% περίπου.

Στη Ρουμανία τέλος, λειτούργησαν και τα 14 καταστήματα Jumbo, σημειώνοντας διπλάσιες πωλήσεις σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις