Σε αδιάκοπες μάχες στις δικαστικές αίθουσες έχουν αποδοθεί οι εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ σε έναν σκληρό αγώνα κέρδους και επιβίωσης, με σύνηθες θέμα αντιπαράθεσης τα δικαιώματα χρήσης εφαρμογών.

Στον αγώνα αυτό εμπλέκεται η Apple Inc, η οποία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να βασίσει την υπερασπιστική της γραμμή στις κατηγορίες εναντίον της περί παραβίασης αντιμονοπωλιακών κανόνων από την Epic Games, κατασκευάστρια του Fortnite, στη θέση ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με σκληρό ανταγωνισμό στην αγορά συναλλαγών βιντεοπαιχνιδιών.

Η Epic μήνυσε την Apple πέρυσι σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια, ισχυριζόμενη ότι το 15-30% των προμηθειών που χρεώνει η Apple για τη χρήση των συστημάτων πληρωμών σε διάφορες εφαρμογές, σε συνδυασμό με την μακροχρόνια πρακτική της Apple να ασκεί έλεγχο στο ποιες εφαρμογές μπορούν να εγκατασταθούν στις συσκευές της, αποτελούν αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά. Η διαμάχη ξέσπασε όταν η Epic προσπάθησε να εφαρμόσει το δικό της σύστημα πληρωμών για εφαρμογές στο δημοφιλές παιχνίδι Fortnite και η Apple ακόλουθα μπλόκαρε το παιχνίδι από το App Store.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί τον Μάιο σε δικαστήριο του Οκλαντ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας