Εκρηκτική είναι η εικόνα στην σκανδιναβική αγορά ακινήτων, καθώς ολοένα και περισσότεροι επενδυτές αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η  Newsec, σκανδιναβική συμβουλευτική εταιρία στον κλάδο του real estate, αναφέρει ότι ο αριθμός των συμφωνιών σε ακίνητα στον πλούσιο βορρά της Ευρώπης, αναμένεται να καταγράψει αύξηση κατά περισσότερο από 10% το τρέχον έτος αγγίζοντας το επίπεδο ρεκόρ των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό είναι σχεδόν ισοδύναμο με την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία έχει πληθυσμό διπλάσιο από την σκανδιναβική περιοχή.

Ο Μαξ Μπάρκλεϊ, σύμβουλος στην Newsec υπογραμμίζει ότι ποτέ άλλοτε δεν είχε αντιμετωπίσει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές. Η Σκανδιναβία μπορεί να είναι μικρή, αλλά είναι πλούσια, διαθέτει σταθερή πολιτική και έχει πληθυσμό με υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Οι παράμετροι αυτές προσελκύουν επενδυτές που επιθυμούν να βρουν σταθερές, μακροπρόθεσμες επενδύσεις.

Εκρηκτική αύξηση στις τιμές

Σύμφωνα με την Newsec, στη Σουηδία, τη μεγαλύτερη σκανδιναβική οικονομία, το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν συμφωνίες ύψους 46 δισ. κορωνών (5,3 δισεκατομμύρια δολάρια), σηματοδοτώντας το ισχυρότερο πρώτο τρίμηνο στην ιστορία της χώρας.

Μέσα στο κλίμα αυτό, οι τιμές των ακινήτων σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

«Είναι προφανώς κάτι που πρέπει να παρακολουθούμε» δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της χώρας Μαγκνταλένα Άντερσον, επισημαίνοντας ότι μέσα στην πανδημία ο κόσμος επιλέγει να επενδύσει περισσότερο σε ακίνητα παρά σε αγαθά και υπηρεσίες, όπως έκανε τα περασμένα χρόνια

«Λαμβάνουμε μέτρα, κυρίως για την αύξηση της προσφοράς κατοικιών, όπως η επενδυτική στήριξη για νέες κατασκευές κατοικιών», δήλωσε η Άντερσον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα