Η Ιταλία βρίσκεται στα χνάρια της Ελλάδας: «Το πράσινο ψηφιακό πάσο που ενέκρινε η Ευρώπη είναι χρήσιμο και δεν αποτελεί διάκριση διότι σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί αρκεί ένα τεστ για να μπορέσουν να ταξιδέψουν», δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός τουρισμό Μάσιμο Γκαραβάλια στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο La7.

«Άλλωστε και μέσα στην Ιταλία για να πας στην Σαρδηνία χρειάζεται υποχρεωτικό τεστ και ο περιφερειάρχης της Σαρδηνίας είχε προτείνει ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ήδη από πέρυσι», πρόσθεσε ο Γκαραβάλια.

Επανεκκίνηση του ιταλικού τουρισμού

Ο Ιταλός υπουργός επιβεβαίωσε ότι η χώρα του προτίθεται να οργανώσει την επίσημη επανεκκίνηση του τουρισμού από τις 2 Ιουνίου «διότι όποιος κινηθεί νωρίτερα θα έχει σίγουρα θετικές επιπτώσεις».

Παράλληλα, τόνισε ότι η ιταλική κυβέρνηση σκέφτεται να δημιουργήσει και αυτή νησιά «covid free», όπως συμβαίνει στην Ελλάδα. Ο στόχος, είναι πάντα να ευνοηθεί η κυκλοφορία των πολιτών. Οι δήμαρχοι πολλών μικρών νησιών της χώρας, όπως των Τρέμιτι και Ποντίνε και τα νησιά του Αιόλου, πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Μάσιμο Γκαραβάλια, ο οποίος ανήκει στην Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, ουσιαστικά επέμεινε ότι «δεν χρειάζονται ιδεολογικές εμμονές διότι αυτό που επείγει είναι να κινηθεί κανείς γρήγορα και αποτελεσματικά».

Διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις

Θα πρέπει βέβαια να βγουν κοινές αποφάσεις με το υπουργείο Υγείας και το σύνολο της κυβέρνησης Ντράγκι, συνδυάζοντας την επανεκκίνηση της οικονομίας με την προστασία της δημόσιας υγείας. Στην ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην οικονομία επιμένουν συνεχώς η Λέγκα και η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι, ενώ η η κεντροαριστερά των Δημοκρατικών ζητά να παρασχεθεί οικονομική στήριξη στους επιχειρηματίες, αλλά να μην τεθούν σε κίνδυνο οι θυσίες των περασμένων μηνών.

Οι δηλώσεις του Γκαραβάλια αποτελούν ουσιαστικά μια πρώτη απάντηση σε εμπόρους, εργαζόμενους και επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα, οι οποίοι τις ημέρες αυτές πήραν μέρος σε σειρά κινητοποιήσεων με κύριο αίτημα το δικαίωμα στην απασχόληση και στην οικονομική ανεξαρτησία.

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
ΗΠΑ: Κατεβάζουν ρολά ομοσπονδιακές υπηρεσίες – Οι Ρεπουμπλικάνοι απέρριψαν το νομοσχέδιο του Μακάρθι
Διεθνή |

«Εμφύλιος» στους Ρεπουμπλικάνους - Κατεβάζουν ρολά ομοσπονδιακές υπηρεσίες

Η Βουλή απέρριψε, με ψήφους 232 κατά έναντι 198 υπέρ, ένα μέτρο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης για άλλες 30 ημέρες, ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για διαπραγματεύσεις μεταξύ των κομμάτων