Με μια σειρά από αυξήσεις στα διόδια σε γέφυρες και σήραγγες επιχειρεί η διαχειρίστρια εταιρεία των συγκοινωνιών στη Νέα Υόρκη (MTA) να καλύψει τα διαφυγόντα κέρδη από τη μείωση της κίνησης στον ένα χρόνο της πανδημίας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο είχε προαναγγελθεί και πλέον τέθηκε σε εφαρμογή τη Δευτέρα, με το ύψος των αυξήσεων στο 7%.

Ειδικότερα, η πρώτη ομάδα των ανατιμήσεων αφορά στις σήραγγες Κουίνς – Μιντάουν (Queens – Midtown Tunnel) και Χιου Λ. Κάρεϊ (Hugh L. Carey) και τις γέφυρες Ρόμπερτ Φ. Κένεντυ (Robert F. Kennedy Bridge), Θρογκς Νεκ (Throgs Neck) και Βεραντζάνο – Νάροους (Verrazzano – Narrows).

Αναφορικά με τη συγκεκριμένη τιμολόγηση, οι οδηγοί που δεν έχουν το ψηφιακό πάσο E-ZPass θα χρεώνονται πλέον 10,17 δολάρια για κάθε διέλευση, από τα 9,50 που ίσχυαν έως την Κυριακή, ενώ οι οδηγοί με E-ZPass θα χρεώνονται 6,55 δολάρια, από 6,12 που πλήρωναν νωρίτερα.

Παράλληλα, οι οδηγοί που διαθέτουν E-ZPass αλλά δεν το έχουν τοποθετήσει σωστά, θα χρεώνονται με ένα ενδιάμεσο ποσό, της τάξεως των 8,36 δολαρίων ανά διέλευση, ως πρόστιμο για την επιπλέον απασχόληση των υπαλλήλων προκειμένου να ταυτοποιήσουν τον λογαριασμό με τον αριθμό κυκλοφορίας, όπως τονίζει η «New York Daily News».

Αυξήσεις επιβλήθηκαν και για τις γέφυρες Κρος Μπέι (Cross Bay) και Μαρίν Παρκγουέι (Marine Parkway), που συνδέουν τα Ροκαγουέις με την Τζαμέικα και το Νότιο Μπρούκλιν, αντίστοιχα. Σε αυτές, οι χρήστες με E-ZPass θα πληρώνουν πλέον 2,45 δολάρια τη διέλευση (από 2,29), ενώ οι οδηγοί χωρίς πάσο 5,09 δολάρια (από 4,79). Το αντίστοιχο ενδιάμεσο ποσό για τους αμελείς χρήστες του E-ZPass ορίστηκε στα 3,77 δολάρια.

Οι αυξήσεις αυτές κρίθηκαν αναγκαίες μετά την αναβολή στις ανατιμήσεις των εισιτηρίων στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Πηγή: ekirikas.org

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας