H Veolia Environmement SA συμφώνησε να εξαγοράσει την ανταγωνίστρια εταιρεία Suez SA, ρίχνοντας τίτλους τέλους σε μια μακρόχρονη και πικρή μάχη εξαγοράς που δοκίμασε τα όρια της εταιρικής κουλτούρας στη Γαλλία.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, έπειτα από μήνες σκληρής αντίστασης εκ μέρους της διοίκησης της Suez, η οικογένεια Veolia κατάφερε να ξεκλειδώσει συμφωνία προσφέροντας υψηλότερο αντίτιμο και «κοινωνικές δεσμεύσεις» για τους εργαζόμενους στην εταιρεία κοινής ωφέλειας. Η συμφωνία αποτιμά την Suez στα 13 δις ευρώ, όπως δήλωσε ο CEO της Veolia, Αντουάν Φρερό.

Η Veolia συμφώνησε να πληρώσει 20,5 ευρώ ανά μετοχή για το 70% του μετοχικού κεφαλαίου της Suez το οποίο δεν κατέχει. Είχε αγοράσει το αρχικό της μερίδιο στην εταιρεία το 2020 αντί 18 ευρώ ανά μετοχή. Η συναλλαγή θα δημιουργήσει έναν παγκόσμια γίγαντα ύδρευσης και αποβλήτων, υπό την ομπρέλα της Veolia, με ετήσιο τζίρο περίπου 37 δις ευρώ. Επίσης, θα αφήσει κάποια στοιχεία ενεργητικού της Suez να εξακολουθήσουν να λειτουργούν ως νέα επιχείρηση υπό τον έλεγχο Γάλλων μετόχων και ομίλων ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου.

«Η συμφωνία είναι επωφελής για όλους,» δήλωσε ο Φρερό, προσθέτοντας ότι εγγυάται το μακροπρόθεσμο μέλλον της Suez στη Γαλλία με τρόπο που διατηρεί τον ανταγωνισμό και εγγυάται τις θέσεις εργασίας. Οι δύο εταιρείες θα ολοκληρώσουν την συμφωνία στις 14 Μαίου, ενώ η συναλλαγή χρειάζεται έγκριση από τις αρχές ανταγωνισμού σε αρκετές χώρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή