Η Mitsubishi Motors Corp ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μειώσει την παραγωγή της κατά 7.500 οχήματα στα τρία εργοστάσιά της στην Ιαπωνία και την Ταυλάνδη τον Απρίλιο, λόγω της έλλειψης επεξεργαστών.

Σε ανακοίνωσή της, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία τόνισε ότι εξετάζει κατά πόσον θα προχωρήσει σε επιπλέον περικοπές παραγωγής τον Μάϊο.

Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό αντιμέτωπη με ένα τεράστιο πρόβλημα, αυτό της έλλειψης επεξεργαστών. Η λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κατασκευή αυτοκινήτων και ενός αδρανούς εργοστασίου είναι ορατή καθώς η βιομηχανία αντιμετωπίζει τον αυξανόμενο αντίκτυπο της έλλειψης ημιαγωγών και άλλων προβλημάτων στην προμήθεια υλικών. Αναλυτές εκτιμούν η έλλειψη αυτή θα οδηγήσει στην κατασκευή ενός εκατομμυρίου λιγότερων αυτοκινήτων παγκοσμίως, που θα κοστίσει 61 δις δολάρια στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Με την έναρξη της πανδημίας, πριν από ένα χρόνο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες μείωσαν τις παραγγελίες τους, θεωρώντας ότι δεν θα μπορούσαν να κατασκευάσουν όσα νέα οχήματα πίστευαν αρχικά. Όταν η αγορά ανέκαμψε, οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνειδητοποίησαν ότι οι κατασκευαστές επεξεργαστών ήταν απασχολημένοι στο να καλύψουν τις παραγγελίες για κομπιούτερ και κονσόλες παιχνιδιών.

Ενας μεγάλος αριθμός αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως Toyota, Honda, Nissan, VW, Mitsubishi, General Motor, Ford, έχουν ήδη ανακοινώσει περικοπές παραγωγής λόγω της έλλειψης επεξεργαστών, ενώ η κατάσταση επιδεινώθηκε από τα προβλήματα που δημιουργούν η συμφόρηση στα λιμάνια της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, αλλά και οι καθυστερήσεις από το κλείσιμο της Διώρυγας του Σουέζ.

Ηδη, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, την προηγούμενη εβδομάδα, κάλεσε την κυβέρνηση για βοήθεια και προειδοποίησε ότι η έλλειψη ημιαγωγών θα οδηγήσει σε μικρότερη παραγωγή κατά 1,28 οχήματα φέτος και την προβλήματα στην παραγωγή τους επόμενους έξι μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Βιομηχανία