Πρόστιμα συνολικού ύψους 60.500 ευρώ για παράβαση των Κανόνων Διακίνησης Εμπορίας Προϊόντων και Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ) επέβαλε η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) που εποπτεύεται από το υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την εβδομάδα από τις 5 Απριλίου 2021 μέχρι τις 11 Απριλίου 2021.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου και της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, στο πλαίσιο των ελέγχων για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας:

  • Κατά το χρονικό διάστημα από 05.2021 έως και 11.04.2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 362 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 47 παραβάσεις που αφορούσαν το παράνομο εμπόριο.
  • Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Πελοπόννησο.
  • Επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 60.500 €, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) και του υπαίθριου εμπορίου (ν.4497/2017).
  • Κατασχέθηκαν 110 τεμάχια απομιμητικών ειδών, τα οποία πωλούνταν από e-shops.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα