Επανεκκινούν σήμερα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Θεσσαλονίκης, όπου στη μεν πρώτη θα λειτουργούν με click in shop και click away, στη δε Θεσσαλονίκη μόνο με click away.

Ακόμη, με πράσινο φως από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων και η αναλογία πληθυσμού/εμβαδού διαμορφώνεται σε:

  • 1 άτομο ανά 25 τ.μ. για επιφάνειες καταστημάτων μέχρι 500 τ.μ.
  • ένας ακόμη πελάτης για κάθε 100 τ.μ. πλέον των 500 τ.μ. για καταστήματα με επιφάνεια άνω των 500 τ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, με εξαίρεση α) τον ΚΑΔ: 92.00.12.02 που αφορά τα ΟΠΑΠ play και β) τον ΚΑΔ: 92.00.12 που αφορά τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα/κερματοδέκτη που παραμένουν κλειστά. Εξαιρείται η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, όπου παραμένουν κλειστά τα συγκεκριμένα καταστήματα μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης.

Βγαίνουν από το «βαθύ κόκκινο»

Από σήμερα, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στο “κόκκινο”, περνούν από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (“βαθύ κόκκινο”), καθώς παρουσίασε βελτίωση η επιδημιολογική εικόνα τους, οι περιοχές:

  • Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας
  • Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας
  • Δήμοι Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας
  • Δήμος Κατερίνης
  • Δήμος Αστυπάλαιας
  • Δήμος Σκιάθου

Από το επίπεδο, επίσης, πολύ αυξημένου κινδύνου (“βαθύ κόκκινο”) βγαίνει και η Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, εκτός των Δήμων Λαμιέων και Λοκρών, οι οποίοι παραμένουν στο “βαθύ κόκκινο”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα