
Συνεργασία με την QEnergy (μέρος της Ion Holdings) ξεκίνησε η MYTILINEOS ενισχύοντας τη θέση του Τομέα Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας στη διεθνοποιημένη αγορά ενέργειας και συγκεκριμένα στην αγορά της Αυστραλίας.
Η συνεργασία ξεκίνησε μέσω της υπογραφής Σύμβασης Πώλησης Ενέργειας (Power Purchase Agreement). Η Σύμβαση υπεγράφη στην πλατφόρμα της WePower, μιας από τις μεγαλύτερες διεθνώς πλατφόρμες αγοράς και εμπορίας ενέργειας που στηρίζεται στην τεχνολογία blockchain. Με αυτό τον τρόπο, η MYTILINEOS αξιοποιεί πλήρως τις διασυνοριακές δυνατότητες της πλατφόρμας και εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μία νέα προσέγγιση και μέθοδο στην αγοραπωλησία ενέργειας, βασισμένη στην εξωστρέφεια και την καινοτομία.
Η σύμβαση προβλέπει την αξιοποίηση στο μέγιστο της πλατφόρμας WePower για τη δημιουργία «έξυπνων συμβολαίων» βασισμένων στο Etherium (κρυπτονόμισμα) επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο στην QEnergy να προσφέρει ενέργεια απευθείας στους πελάτες της.
Στο πλαίσιο της 10ετούς Σύμβασης Πώλησης Ενέργειας μεταξύ των δύο εταιρειών, η QEnergy στοχεύει να αγοράσει την πλειονότητα του όγκου της ενεργειακής παραγωγής που θα προκύψει από την επέκταση των 22MW του φωτοβολταϊκού πάρκου Wagga North στην Αυστραλία (Wagga 2) που είχε εξαγοραστεί από την Terrain Solar το 2019.
Η Σύμβαση θα επιτρέψει την έναρξη κατασκευής του έργου Wagga 2 εντός του 2021 και όταν ολοκληρωθεί, αναμένεται να παράγει ενέργεια ικανή να ηλεκτροδοτήσει περίπου 5.000 νοικοκυριά στην Αυστραλία. Πρόκειται για την επέκταση της δραστηριότητας της MYTILINEOS στην Αυστραλία, μετά την εξαγορά των αδειών του φωτοβολταϊκού πάρκου Moura ισχύος 110MW στην περιοχή του Queensland, και του Wyalong ισχύος 75 ΜW στην περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας, καθώς και τριών ακόμη έργων συνολικής ισχύος 120 MW που είναι υπό κατασκευή στην ίδια περιοχή.
Ο Νίκος Παπαπέτρου Γενικός Διευθυντής του Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας, δήλωσε: «Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τη συναλλαγή για το έργο Wagga μέσω των τυποποιημένων διαδικασιών της WePower, προσβλέπουμε στη χρήση της εν λόγω πλατφόρμας και για τη σύναψη νέων συμβάσεων πώλησης ρεύματος (PPA), στο ολοένα και αναπτυσσόμενο πορτφόλιο έργων μας.»
Ο Warren Murphy, CEO της QEnergy τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αξιοποιούμε τα ψηφιοποιημένα PPA της WePower για να προσφέρουμε στους πελάτες λιανικής την ευκαιρία να αγοράσουν ενέργεια από τοπικά έργα ΑΠΕ, καθώς και να μειώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας. Όλοι οι καταναλωτές θα μπορούν με πλήρη διαφάνεια να γνωρίζουν την προέλευση της ενέργειας που χρησιμοποιούν.»
Ο Τομέας RSD της MYTILINEOS και η QEnergy σχεδιάζουν μια σειρά παρόμοιων συνεργασιών, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της αγοράς ενέργειας για τυποποιημένους, εξορθολογισμένους και χαμηλού κόστους μηχανισμούς συναλλαγών ενέργειας βασισμένων στην τεχνολογία blockchain.
Η Allens αποτέλεσε τον Σύμβουλο της MYTILINEOS που διαχειρίστηκε την σύμβαση πώλησης.


Latest News

Επιδοτήσεις για το χαρτί ηλεκτρολόγου στους πληγέντες - Αναλυτικά τα ποσά
Αναλυτικός οδηγός με τα ποσά της επιδότησης, τα κριτήρια, τους όρους και τις προϋποθέσεις για τους δικαιούχους

Ανοίγει η πλατφόρμα για έλεγχο ηλεκτρικών εγκαταστάσεων στους πληγέντες από τον «Daniel»
Οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.deddie.gr

Ποιοι «τζογάρουν» στο φυσικό αέριο της Ευρώπης - Τα... απόνερα στις τιμές
Η μεταβλητότητα και η υψηλή ρευστότητα προσελκύει traders από μακριά

Η νοτιοανατολική Ασία ξαναγράφει τους κανόνες του LNG
Οι νέοι παίκτες στην αγορά - Πώς αναμένεται να διαμορφωθεί η ζήτηση στην αγορά LNG έως το 2030

Μεγάλο ψαλίδι 76% στις επιδοτήσεις ρεύματος και θέρμανσης
Τι δείχνουν τα στοιχεία του προσχεδίου του προϋπολογισμού 2024

Τελική ευθεία για την πώληση του 20% του καλωδίου Κρήτης – Αττικής – Η πρόσκληση του ΑΔΜΗΕ
Επιστολή πρόσκλησης υποβολής δεσμευτικών προσφορών στα 4 επενδυτικά σχήματ

«Φταίμε για την ενεργειακή εξάρτησή μας από τη Ρωσία» - Η παραδοχή πρώην συμβούλου της Μέρκελ
«Αν γνωρίζαμε τότε αυτό που ξέρουμε τώρα, φυσικά θα είχαμε ενεργήσει διαφορετικά», δηλώνει ο πρώην σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ

Πότε κληρώνει για τα κοιτάσματα αερίου σε Ιόνιο και Κρήτη
Τι γίνεται με τη γεώτρηση στα Ιωάννινα

ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαθίστανται οι ζημιές στο δίκτυο χαμηλής τάσης στον Βόλο
Τι ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ

Πόσο θα πληρώσουμε για το ρεύμα τον Οκτώβριο
Πως διαμορφώνονται μετά τις επιδοτήσεις τα οικιακά τιμολόγια ανά πάροχο