Αναστέλλεται στις 23 Απριλίου η διαπραγμάτευση των μετοχών της Forthnet, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στην ανακοίνωση της εισηγμένης αναφέρεται ότι η Newco United θα καταβάλει το αντίτιμο του 0,30 του ευρώ για κάθε κοινή ονομαστική μετοχή και η καταβολή του θα γίνει εντός τριών εργάσιμων ημερών μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των συναλλαγών που θα καταρτισθούν κατά την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών.

Η Newco United θα καταβάλει το τίμημα στο τμήμα Εκκαθάρισης, Διακανονισμού και Καταχώρισης του ελληνικού χρηματιστηρίου και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (η «Εταιρεία») ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα:

1) Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Ε.Κ.) δυνάμει της υπ αριθμόν 5/909/8.4.2021 απόφασής του:

(α) ενέκρινε το αίτημα της εταιρείας με την επωνυμία «NEWCO UNITED GROUP HELLAS S.A.R.L.» (ο «Προτείνων») για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (το «Δικαίωμα Εξαγοράς») του συνόλου των κοινών μετοχών της Εταιρείας που δεν κατέχει ο Προτείνων, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν. 3461/2006, και

(β) όρισε ως ημέρα παύσης της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας την 23η Απριλίου 2021.

2) Σύμφωνα με την υπ αριθμόν 1/644/22.4.2013 απόφαση της Ε.Κ., ο Προτείνων θα καταβάλει τοις μετρητοίς τίμημα ύψους 0,30 ανά μετοχή της Εταιρείας (το «Τίμημα»):

(α) στην εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνικά Χρηματιστήρια Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Εκκαθάρισης, Διακανονισμού & Καταχώρισης» («ΕΧΑΕ»), προκειμένου εκείνη με τη σειρά της να πιστώσει τους σχετικούς λογαριασμούς χρηματικής εκκαθάρισης των χειριστών, για εκείνους τους δικαιούχους που έχουν παράσχει στους χειριστές τους σχετική εξουσιοδότηση είσπραξης του αναλογούντος Τιμήματος, και

(β) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων («ΤΠΔ») υπέρ:

i. εκείνων των δικαιούχων που δεν έχουν εξουσιοδοτήσει σχετικά τους χειριστές τους,

ii. των κατόχων κινητών αξιών που βρίσκονται σε λογαριασμό χειριστή υπό ειδική εκκαθάριση, και

iii. των δικαιούχων οιωνδήποτε δικαιωμάτων επί των κινητών αξιών επί των οποίων έχει συσταθεί ενέχυρο, επικαρπία ή έχουν κατασχεθεί.

3) Η καταβολή του Τιμήματος θα πραγματοποιηθεί εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των συναλλαγών που θα καταρτισθούν κατά την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας.

Κατ΄ αντιστοιχία με τη Δημόσια Πρόταση, από το καταβλητέο Τίμημα θα αφαιρεθεί ο προβλεπόμενος φόρος συναλλαγών (ύψους 0,20% επί της αξίας της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης) και τα σχετικά δικαιώματα υπέρ της εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε.» («ΕΛ.Κ.Α.Τ.») που βαρύνουν τους πωλητές/κατόχους των προς εξαγορά μετοχών, σύμφωνα με το νόμο και την υπ’ αριθμ. 1/223/28.1.2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛ.Κ.Α.Τ., ως ισχύει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Hellas Direct: Συγκέντρωσε επιπλέον χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ – Νέος επενδυτής ο βρετανικός οργανισμός ETF Partners
Επιχειρήσεις |

Eπιπλέον χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ για την Hellas Direct- Νέος επενδυτής η ETF Partners

Κεφάλαια ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ συγκέντρωσε η ασφαλιστική εταιρία Hellas Direct στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, επιτυχία που της δίνει ώθηση για να διατηρήσει την αναπτυξιακή πορεία της και το 2024. Ακολουθώντας τα δυνατά αποτελέσματα του 2023, που έκλεισε με 155 εκατ. ευρώ εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και περισσότερους από 900.000 πελάτες σε Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία, η […]