Στα 508,6 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες της WIND Ελλάς για το 2020 σημειώνοντας μικρή μείωση της τάξης του 1,7% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ για το ίδιο διάστημα τα EBITDAal διαμορφώθηκαν σε 135,9 εκατ. ευρώ με πτώση 1,2%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας προσαρμοσμένα στη μείωση των τελών τερματισμού κινητής, τα έσοδα από υπηρεσίες λιανικής αυξήθηκαν κατά 0,8% ενώ προσαρμοσμένο στην επίπτωση της απόσχισης του παθητικού εξοπλισμού του δικτύου κινητής το EBITDAaL αυξήθηκε κατά 1,3%.

Η πελατειακή βάση της WIND παρουσίασε αύξηση:

+3% πελάτες κινητής με συμβόλαιο φτάνοντας τις 924.000

+1,2% πελάτες σταθερής, φτάνοντας τους 630.000 συνολικά

+9,6% στα νοικοκυριά με συνδυαστικές υπηρεσίες που ξεπέρασαν τις 252.000

+3,4% στους εταιρικούς πελάτες που αυξήθηκαν στις 80.500

Η διείσδυση των γραμμών νέας γενιάς στη βάση των πελατών σταθερής τηλεφωνίας (225.000 συνδρομητές σταθερής νέας γενιάς) διαμορφώθηκε σε 35,7%.

Σημαντικές εξελίξεις που σηματοδοτούν την επιτυχή υλοποίηση της αναπτυξιακής στρατηγικής και του μετασχηματισμού της WIND κατά τη διάρκεια του 2020, ήταν:

  • Η ολοκλήρωση της απόσχισης του παθητικού εξοπλισμού δικτύου κινητής με εξασφαλισμένες ταμειακές εισροές €400 εκατ.
  • Η απόκτηση άδειας φάσματος 5G και η εκκίνηση της λειτουργίας υπηρεσιών 5G
  • Η εκκίνηση παροχής υπηρεσιών στον δημόσιο τομέα με την επιτυχημένη συμμετοχή στον διαγωνισμό Σύζευξις ΙΙ

Επενδύσεις

Οι επενδύσεις στη διάρκεια του 2020 αυξήθηκαν κατά 3,3% ετησίως, αγγίζοντας τα 90 εκατ. ευρώ, που κατευθύνθηκαν στην ταχύτερη επέκταση των δικτύων 4G/5G, στο δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς πανελλαδικά και στην ψηφιοποίηση των υποδομών της εταιρείας.

Τι αναφέρει CEO Νάσος Ζαρκαλής

«Παρά τις δύσκολες συνθήκες, η WIND έδειξε ανθεκτικότητα στις οικονομικές και λειτουργικές επιδόσεις της το 2020. Διατηρήσαμε σταθερά τα έσοδα και την κερδοφορία της εταιρείας, πετύχαμε αύξηση της συνδρομητικής μας βάσης και ταυτόχρονα συνεχίσαμε με επιτυχία την στρατηγική στόχευσης των νοικοκυριών με συνδυαστικές υπηρεσίες κινητής και σταθερής, καθώς επίσης και των εταιρικών πελατών.

Ως αποτέλεσμα της πανδημίας, την χρονιά που πέρασε άλλαξε ριζικά ο τρόπος με τον οποίο οι συνδρομητές επέλεξαν να επικοινωνούν και να συναλλάσσονται μαζί μας, γεγονός που μας έδωσε την ευκαιρία να επιταχύνουμε σημαντικά τoν ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας με έμφαση στις online πωλήσεις και την ψηφιακή εξυπηρέτηση.

Βγαίνουμε από μια δύσκολη χρονιά με βελτιωμένες προτάσεις για τους συνδρομητές μας και ένα ενισχυμένο επιχειρηματικό μοντέλο και ισχυρή πεποίθηση ότι το 2021 θα είναι έτος ανάπτυξης και επιστροφής στην κανονικότητα για την ελληνική κοινωνία», σχολίασε σχετικά με τα αποτελέσματα του 2020, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.

Ορόσημα το 2020

Η ολοκλήρωση της απόσχισης του παθητικού εξοπλισμού δικτύου κινητής με εξασφαλισμένες ταμειακές εισροές 400 εκατ. ευρώ, η απόκτηση άδειας φάσματος 5G και η εκκίνηση της λειτουργίας υπηρεσιών 5G και η εκκίνηση παροχής υπηρεσιών στον δημόσιο τομέα με την επιτυχημένη συμμετοχή στον διαγωνισμό Σύζευξις ΙΙ ήταν τα ορόσημα του προηγούμενου χρόνου, σύμφωνα με την εταιρεία, τα οποία σηματοδοτούν την επιτυχή υλοποίηση της αναπτυξιακής στρατηγικής και του μετασχηματισμού της WIND.

Ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο

Οι επιπτώσεις της πανδημίας επηρέασαν και το πρώτο τρίμηνο του 2021, καθώς η ελληνική οικονομία παραμένει τμηματικά ανενεργή. Ωστόσο η WIND προσάρμοσε το επιχειρηματικό της μοντέλο με επιτυχία και ως αποτέλεσμα αναμένει περιορισμένες οικονομικές επιπτώσεις σε σύγκριση με προηγούμενες περιόδους.

Λαμβάνοντας υπόψη το άνοιγμα της οικονομίας, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, η WIND αναμένει ότι θα επιτύχει σημαντική επιτάχυνση στις λειτουργικές και οικονομικές της επιδόσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις