Μια νέα προσπάθεια προτίθεται να ξεκινήσει η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), με στόχο την θέσπιση κινήτρων για την προσέλκυση κρουαζιεροπλοίων στην ελληνική σημαία.

Όπως σημειώνει ο νέος πρόεδρος της ΕΕΚΦΝ κ. Γιώργος Κουμπενάς, η αναβίωση της ελληνικής κρουαζιέρας είναι ένας από τους στόχους του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης που ανεδείχθη από τις πρόσφατες εκλογές. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες θα συζητήσουμε εν ευθέτω χρόνω με τους αρμόδιους φορείς, σχολίασε ο κ. Κουμπενάς, χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι εδώ και 13 χρόνια όπως και ο ίδιος εξήγησε έχει υποσταλεί η ελληνική σημαία από την κρουαζιέρα και αυτό το καθεστώς θα πρέπει να αλλάξει.

Σχέσεις με άλλους φορείς

Ένα ακόμη κρίσιμο για την ΕΚΦΝ θέμα είναι οι σχέσεις με τους άλλου φορείς που επίσης εκπροσώπους την κρουαζιέρα όπως είναι ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτίας (ΣΕΕΝ) και η Παγκόσμια Ένωση Κρουαζιέρας (Clia).

Ο κ. Κουμπενάς σημειώνει ότι με τον ΣΕΕΝ θα επιδιωχθεί μία συνεργασία σε πολλά θέματα που έχουν κοινές θέσεις ενώ για την Clia σημείωσε ότι και οι δυο φορείς δραστηριοποιούμαστε για να εκπροσωπούμε τα συμφέροντα της κρουαζιέρας. Οι δρόμοι μας είναι παράλληλοι. Εμείς σαν ΕΕΚΦΝ έχουμε ως μέλη μας όχι μόνο εταιρείες κρουαζιέρας και ως εκ τούτου θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και τα δικά τους θέματα συμπλήρωσε.

Μιλώντας επίσης ο κ. Κουμπενάς αμέσως με την εκλογή στη θέση του προέδρου της ΕΕΚΦΝ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα, σύμφωνα με τα προγράμματα δράσης, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε την επίλυση θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο. Σήμερα, που ζούμε δύσκολες καταστάσεις, ένεκα της πανδημίας, η λήψη νέων επιπρόσθετων μέτρων στον τομέα δραστηριότητας μας είναι επιβεβλημένη, για να είναι ασφαλής η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην χώρα μας. Με μεγάλη ικανοποίηση, διαπιστώνεται η συνεχιζόμενη εγγραφή νέων μελών. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι βοηθά σε μία στενότερη συνεργασία με όλους τους Φορείς που ασχολούνται με το αντικείμενο, προκειμένου για την επίτευξη των κοινών μας στόχων. Συντόμως θα Συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να εξετάσει επείγοντα θέματα που αφορούν την ετοιμότητα των λιμένων, καθώς και των μέτρων που πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να προχωρήσουν προς υλοποίηση”.

Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΚΦΝ είναι η εξής: Κουμπενάς Γεώργιος / Πρόεδρος, Κανακάρης Γεράσιμος / Αντιπρόεδρος, Ευσταθίου Ιωάννης / Αντιπρόεδρος, Βερναρδάκης Δημοσθένης / Γενικός Γραμματέας, Γκάζικας Βασίλειος / Ταμίας. Μέλη (με αλφαβητική σειρά): Αλμπέρτης Σπυρίδων, Βενετόπουλος Διογένης, Ζολώτας Σπυρίδων, Μαντζαφός Μιχαήλ, Μπέκος Δημήτριος, Πολυχρονόπουλος Ιωάννης, Παππούς Νικόλαος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα