Ανοδικά αναθεώρησε ο OPEC τις προβλέψεις του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2021, εν μέσω των προσδοκιών ότι η πανδημία θα υποχωρήσει, βοηθώντας έτσι στις προσπάθειες των πετρελαιοπαραγωγών να στηρίξουν την αγορά.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών η ζήτηση θα αυξηθεί κατά 5,95 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ποσοστό 6.6%. Η πρόβλεψη αυτή είναι αυξημένη κατά 70.000 βαρέλια ημερησίως σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση του Οργανισμού.

«Καθώς η εξάπλωση της πανδημίας COVID-19 αναμένεται να υποχωρήσει με τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των προγραμμάτων εμβολιασμού, οι απαιτήσεις κοινωνικής απόστασης και οι περιορισμοί στα ταξίδια είναι πιθανό να χαλαρώσουν, προσφέροντας έτσι αύξηση στις μετακινήσεις», αναφέει ο ΟΠΕΚ στην έκθεσή του.

Η ανοδική αναθεώρηση σηματοδοτεί ουσιαστικά μεταστροφή στην ρητορική του ΟΠΕΚ, ο οποίος όλους τους προηγούμενους μήνες προέβλεπε χαμηλότερη ζήτηση εξαιτίας των παρατεταμένων lockdowns. Κατόπιν αυτού, αναλυτές εκτιμούν ότι ο ΟΠΕΚ δεν αποκλείεται να χαλαρώσει μεγάλο μέρος από τις περικοπές στην παραγωγή που επέβαλε τον περασμένο έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση