H Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, κατέληξε σε συμφωνία αύξησης μισθών με το σωματείο IG Metall. H συμφωνία -που καλύπτει το 18% του εργατικού δυναμικού της- προβλέπει αύξηση μισθών κατά 2,3% απο τον Ιανουάριο του 2022 και την εφ’ άπαξ καταβολή “κορονο-επιδόματος” 1.000 ευρώ τον Ιούνιο.

Η συμφωνία καλύπτει περίπου 120.000 υπαλλήλους της VW. Το σωματείο ζητούσε αυξήσεις μισθών της τάξης του 4%, ενώ τον περασμένο μήνα απέρριψε την πρόταση της αυτοκινητοβιομηχανίας για πληρωμή 250 ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2021 και αυξήσεις 1,2% το 2022.

Οι μετοχές της VW έχουν ενισχυθεί κατά περισσότερο από 50%, ξεπερνώντας τον αντίκτυπο της πανδημίας και τις ελλείψεις επεξεργαστών που πλήττει τον κλάδο. Οι εργοδότες προειδοποιούν για τον κίνδυνο να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στη Γερμανία, αν η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης δεν μπορέσει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της, υποστηρίζοντας ότι τα περιθώρια αύξησης μισθών είναι περιορισμένα.

Στις 30 Μαρτίου, το σωματείο IG Metall κατέληξε σε συμφωνία αύξησης των μισθών κατά 2,3% με τους Γερμανούς εργοδότες. Βάσει της συμφωνίας, οι μισθοί θα αυξηθούν από τον Ιούλιο, όμως τα πρόσθετα χρήματα δεν πρόκειται να καταβληθούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Βιομηχανία