Σε περαιτέρω φιλελευθεροποίηση της πολιτικής που διέπει τη λειτουργία του εμπορίου στο λιμάνι ελεύθερου εμπορίου της Χαϊνάν, προχωρά η Κίνα, καθώς ο υφυπουργός Εμπορίου Γουάνγκ Σοουέν ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει 28 πολιτικές και μέτρα που θα συντείνουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο την αποτελεσματικότερη υλοποίηση ενός κεντρικού σχεδίου το οποίο ανακοινώθηκε την 1η Ιουνίου του 2020 και έχει στόχο την εξέλιξη της Χαϊνάν σε ένα υψηλού επιπέδου λιμάνι ελεύθερου εμπορίου, με παγκόσμια επιρροή μέχρι τα μέσα του αιώνα, όπως δήλωσε ο ίδιος υφυπουργός.

Στόχος της φιλελευθεροποίησης είναι σε συγκεκριμένες περιοχές να χαλαρώσουν οι έλεγχοι των προϋποθέσεων για τις εισαγωγές και τις εξαγωγές ποσοτήτων και προϊόντων, όπως, το αργό πετρέλαιο, το διυλισμένο πετρέλαιο και η ζάχαρη, αλλά και να ακυρωθούν τα συστήματα έκδοσης αδειών για εισαγωγές μηχανολογικών και ηλεκτρικών προϊόντων.

Οι πολιτικές θα συμπεριλάβουν τη βελτίωση υποστηρικτικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων προειδοποίησης σχετικά με την ποιότητα και την ασφάλεια των εισαγωγών και των εξαγωγών, όπως επίσης, τις δυνατότητες επιτήρησης ταχείας επέμβασης, σύμφωνα με τον Γουάνγκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα