Συμφωνία για τη συγγραφή δύο τόμων των απομνημονευμάτων του υπέγραψε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και δεξί χέρι του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικ Πενς, έναντι πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι, μετατράπηκε σε έναν από τους πρώτους ανήκοντες στον στενό κύκλο του Τραμπ που ανακοίνωσε ένα τόσο επικερδές συμβόλαιο.

Η αυτοβιογραφία του Πενς αναμένεται να εκδοθεί εντός του 2023, σύμφωνα με το CNN, ενώ το ποσό που θα λάβει για τις αποκαλύψεις του είναι… επταψήφιο, και κυμαίνεται μεταξύ των τριών και των τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων.

«Είμαι ευγνώμων που έχω την ευκαιρία να πω την ιστορία της ζωής μου ως δημόσιος λειτουργός του αμερικανικού λαού, από τα χρόνια που υπηρέτησα στο Κογκρέσο, μέχρι τη θέση του κυβερνήτη της Ιντιάνα και εκείνη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ», δήλωσε ο ίδιος σε ανακοίνωσή του.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την εξαιρετική ομάδα του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster και να προσκαλέσω τους αναγνώστες στο ταξίδι μου από μια μικρή πόλη της Ιντιάνα μέχρι την Ουάσινγκτον».

Πρόβλεψη και για δεύτερο βιβλίο

Ο οίκος Simon & Schuster ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η σύμβαση με τον Πενς προβλέπει την έκδοση και ενός δεύτερου βιβλίου, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Πενς είναι ο πρώτος κορυφαίος αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ που ανακοίνωσε τέτοιου είδους συμφωνία μετά την εκλογή Μπάιντεν, παρά το γεγονός ότι τόσο η πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κελιάν Κόνγουεϊ, όσο και ο πρώην υπουργός εξωτερικών Μάικ Πομπέο φημολογείται ότι θα προχωρήσουν σε αντίστοιχες κινήσεις.

Αναμένονται εντάσεις

Τα απομνημονεύματα του Πενς αναμένεται να προκαλέσουν εντάσεις αντίστοιχες με εκείνες που αντιμετώπισε ο πρώην αντιπρόεδρος όταν αρνήθηκε να βοηθήσει τον Τραμπ να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα του Νοεμβρίου.

Μεταξύ των Δημοκρατικών και άλλων πολιτικών αντιπάλων του Τραμπ, ο Πενς θεωρείται έμπιστος του πρώην προέδρου και συνένοχος στις πολιτικές του.

Ταυτόχρονα, οι υποστηρικτές του Τραμπ, αλλά και ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος, τον έχουν αποκηρύξει επειδή δεν παρενέβη στην επικύρωση της εκλογής του Μπάιντεν στις 6 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, ορισμένοι από τους εισβολείς στο Καπιτώλιο φώναζαν: «Κρεμάστε τον Μάικ Πενς», παρά το γεγονός ότι ο απερχόμενος αντιπρόεδρος δεν είχε καμιά εξουσία αποτροπής της επικύρωσης του αποτελέσματος.

Η αντιπρόεδρος του Simon & Schuster, Ντάνα Κάνεντι, δήλωσε ότι το βιβλίο του Πενς θα είναι «αποκαλυπτικό», χωρίς όμως να αναφέρει αν ο πρώην αντιπρόεδρος θα σχολιάσει και τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου.

«Η ζωή και το έργο του αντιπροέδρου Πενς, το ταξίδι του ως χριστιανού, οι προκλήσεις και οι θρίαμβοι της διαδρομής του και τα μαθήματα που έμαθε διηγούνται μια καθαρά αμερικανική ιστορία ενός εξαιρετικού αξιωματούχου σε μια εποχή πρωτόγνωρου ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης για την κυβέρνηση και την πολιτική», δήλωσε η Κάνεντι.

«Η αποκαλυπτική του αυτοβιογραφία θα είναι το πιο σημαντικό βιβλίο γύρω από μία από τις πλέον επιδραστικές προεδρίες στην ιστορία των ΗΠΑ».

Με πληροφορίες από Associated Press

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News