Στα 28,7 δισ. δολάρια αυξήθηκε η αποτίμηση της Epic Games, της δημιουργού του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού Fortnite, μετά τη νέα χρηματοδότηση ύψους 1 δισ.δολ. που έλαβε η εταιρεία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τεχνολογικού κολοσσού, 200 ​​εκατομμύρια δολάρια από τα νέα μετρητά που αντλήθηκαν προέρχονταν από τη Sony , η οποία είχε επενδύσει στην εταιρεία και πέρυσι. Άλλοι επενδυτές ήταν οι Appaloosa, η Baillie Gifford και η Fidelity.

«Είμαστε ευγνώμονες στους νέους και τους υπάρχοντες επενδυτές μας που υποστηρίζουν το όραμά μας για το Epic και το Metaverse», δήλωσε ο Tim Sweeney, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Epic Games.

«Η επένδυσή τους θα βοηθήσει στην επιτάχυνση του έργου μας για το χτίσιμο νέων εμπειριών σε Fortnite, Rocket League και Fall Guys, ενώ παράλληλα θα ενισχύσουμε τους προγραμματιστές και τους δημιουργούς παιχνιδιών με το Unreal Engine, τις Epic Online Services και το Epic Games Store.»

Ο Sweeney διατηρεί τον έλεγχο στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Η Epic είναι ένας σημαντικός παίκτης στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών. Το Fortnite έγινε γρήγορα επιτυχία όταν κυκλοφόρησε το 2017 και σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς αποτελεί «πολιτιστικό φαινόμενο»: εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν άλλους να παίζουν το παιχνίδι σε πλατφόρμες streaming, την ώρα που διασημότητες και infulencers το προωθούν στο διαδίκτυο.

Η εταιρεία ωστόσο, είναι γνωστή και για κάτι περισσότερο από το Fortnite. Το λογισμικό παιχνιδομηχανών Unreal της εταιρείας τροφοδοτεί πολλά από τα κορυφαία παιχνίδια στον κόσμο.

Έπαιξε επίσης ρόλο στη μετάβαση της κινηματογραφικής βιομηχανίας στην εικονική παραγωγή κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το Epic επενδύει πλέον στο λεγόμενο «metaverse» , έναν άτυπο όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψει έναν συνεργατικό και συναρπαστικό εικονικό κόσμο. Η Fortnite έχει φιλοξενήσει τεράστιες εικονικές συναυλίες με καλλιτέχνες όπως ο Travis Scott και ο Marshmello. Άλλες εταιρείες, όπως η Microsoft και η Roblox , επενδύουν επίσης σσε αυτήν την τάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής