Ύστερα από 23 συνεχόμενα τρίμηνα καταγραφής απωλειών, η LG αποφάσισε να σταματήσει τις δραστηριότητές της που αφορούσαν την παραγωγή και διάθεση έξυπνων κινητών τηλεφώνων, παρά το γεγονός ότι ήταν από τους παλαιότερους κατασκευαστές του χώρου.
Παρόλο που σε παγκόσμιο επίπεδο τα μερίδια αγοράς της LG Mobile ήταν μηδαμινά, στη Βόρεια Αμερική τα πράγματα ήταν αρκετά διαφοροποιημένα, με την κορεατική εταιρεία να είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones, με μερίδιο αγοράς που έφτανε το 10%, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Counterpoint Research.
Η Samsung, δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής στις ΗΠΑ με μερίδιο αγοράς 25%, συντοπίτισσα και μεγάλη ανταγωνίστρια της LG, θεωρείται βέβαιο ότι θα επιχειρήσει να επωφεληθεί τα μέγιστα από την οπισθοχώρηση της LG, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την ανάλυση της Nikkei Asia.
Από την πλευρά της η εταιρεία SK Securities, πριν η LG ανακοινώνει την αποχώρησή της από την συγκεκριμένη αγορά, είχε προβλέψει ότι το μερίδιο αγοράς της Samsung θα ανέβαινε στο 30% σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Η Apple, η οποία αυτή τη στιγμή κατέχει μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ που κυμαίνεται περί το 50%, αναμένεται σύμφωνα με την SK να έρθει αντιμέτωπη με ελαφρά μείωση των μεριδίων της, μέχρι το τέλος του χρόνου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung πλεονεκτεί σημαντικά καθώς τόσο η ίδια όσο και η LG χρησιμοποιούν το ίδιο λειτουργικό σύστημα για τις συσκευές τους, δηλαδή το Android της Google. Αντίθετα, όπως είναι γνωστό, η Apple προσφέρει τις συσκευές iPhone με το δικό της λειτουργικό σύστημα, την πλατφόρμα iOS.
Η Counterpoint στην ανάλυσή της θεωρεί επίσης ότι η Samsung βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση σε σχέση με την Apple, μετά την αποχώρηση της LG από την αγορά. Αιτία ότι διαθέτει μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων. Η Apple από την άλλη πλευρά λανσάρει λίγα μοντέλα κάθε χρόνο και μάλιστα συσκευές που συνήθως εντάσσονται στην κατηγορία των «ναυαρχίδων», δηλαδή συσκευές με κορυφαία χαρακτηριστικά και ανάλογη τιμή διάθεσης.
Άλλοι «παίκτες» που ίσως επωφεληθούν από τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην αγορά smartphones στις ΗΠΑ, είναι σίγουρα η Motorola, η Alcatel και η Google.
Η Motorola ήταν πέρυσι ο τέταρτος μεγαλύτερος σε πωλήσεις κατασκευαστής smartphone στις Ηνωμένες Πολιτείες, με μερίδιο αγοράς που έφτανε στο 5%. Από την άλλη πλευρά η Alcatel βρισκόταν στη πέμπτη θέση με μερίδιο της τάξης του 4%.
Με δεδομένο ότι περισσότερες από τις μισές συσκευές που πουλούσε η LG στην αμερικανική αγορά κόστιζαν περί τα 150 δολάρια, είναι πολύ πιθανό το συγκεκριμένο κοινό να στραφεί προς τις οικονομικές προτάσεις των Motorola και Alcatel. Μάλιστα, η Wave7 Research θεωρεί ότι είναι πολύ πιθανό η Motorola να επωφεληθεί τα μέγιστα καθώς η LG κατείχε το 25% της αμερικανικής αγοράς των συσκευών που στην Ελλάδα χαρακτηρίζουμε «καρτοκινητά» και είναι εξαιρετικά πιθανό και αυτό το κοινό να στραφεί προς τη Motorola.
Latest News
Facebook: Το ψεύτικο «μήνυμα απενεργοποίησης λογαριασμού» – Τι πρέπει να κάνετε
Έρχεται μήνυμα από φίλους για απενεργοποίηση λογαριασμού του Facebook
Νέο μπλόκο ΗΠΑ στις εξαγωγές μικροτσίπ και τεχνολογίας ΑΙ
Στόχος των νέων περιορισμών είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες να διατηρήσουν την κυρίαρχη θέση τους στην τεχνητή νοημοσύνη
Meta και Amazon «κόβουν» τα προγράμματα συμπερίληψης – Νέα συνάντηση Τραμπ και Ζάκερμπεργκ
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ συνεχίζει την επίθεση φιλίας στον Τραμπ καθώς οι αμερικανικές επιχειρήσεις προετοιμάζονται για ισχυροποίηση των συντηρητικών φωνών.
Οι Κινέζοι ανταγωνιστές «ροκανίζουν» το μερίδιο αγοράς των iPhone της Apple - Ο ρόλος της AI
Το iPhone υποχώρησε κατά μία μονάδα στο 18% του μεριδίου αγοράς το 2024
Ένας Cosmos γεμάτος ανθρωπόμορφα ρομπότ
Θα μπορούν να κάνουν δουλειές στο σπίτι ή σε χώρους εργασίας όπως τα εργοστάσια
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ κατακρίνει την Apple για έλλειψη καινοτομίας
O Μαρκ Ζάκερμπεργκ είπε για την Apple, μεταξύ άλλων , πως «Δεν έχουν εφεύρει κάτι σπουδαίο εδώ και καιρό»
Γιατί 1 στους 4 Αμερικάνους αποφεύγουν την Τεχνολογία Tesla
Είναι εξαιρετικά σπάνια η εμπλοκή ενός επιχειρηματία τόσο ανοιχτά στην πολιτική με τρόπο που να οδηγεί σε μποϋκοτάζ της Tesla
Γιατί η Meta έπρεπε να «υποκλιθεί στον Τραμπ» πριν από την ορκωμοσία του
Η Meta έχει πολλά να διακινδυνεύσει, γι' αυτό και επαναπροσδιορίζει τη θέση της ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις - Τι κάνει τώρα με τον Τραμπ
Η Google αλλάζει τον τρόπο που μαθαίνουμε τις ειδήσεις – Τι είναι η λειτουργία «Daily listen»
Η Google δοκιμάζει μια νέα λειτουργία, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, που θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο ενημέρωσης των χρηστών.
Στη «Silicon Valley» της Ταϊβάν - Εκεί που χτυπά η καρδιά της τεχνολογίας
Το νέο επιστημονικό πάρκο εισφέρει το 6% του ΑΕΠ της Ταϊβάν - Στο Σίντσου έχουν εγκατασταθεί εκατοντάδες τεχνολογικές επιχειρήσεις