Ύστερα από 23 συνεχόμενα τρίμηνα καταγραφής απωλειών, η LG αποφάσισε να σταματήσει τις δραστηριότητές της που αφορούσαν την παραγωγή και διάθεση έξυπνων κινητών τηλεφώνων, παρά το γεγονός ότι ήταν από τους παλαιότερους κατασκευαστές του χώρου.

Παρόλο που σε παγκόσμιο επίπεδο τα μερίδια αγοράς της LG Mobile ήταν μηδαμινά, στη Βόρεια Αμερική τα πράγματα ήταν αρκετά διαφοροποιημένα, με την κορεατική εταιρεία να είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones, με μερίδιο αγοράς που έφτανε το 10%, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Counterpoint Research.

Η Samsung, δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής στις ΗΠΑ με μερίδιο αγοράς 25%, συντοπίτισσα και μεγάλη ανταγωνίστρια της LG, θεωρείται βέβαιο ότι θα επιχειρήσει να επωφεληθεί τα μέγιστα από την οπισθοχώρηση της LG, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την ανάλυση της Nikkei Asia.

Από την πλευρά της η εταιρεία SK Securities, πριν η LG ανακοινώνει την αποχώρησή της από την συγκεκριμένη αγορά, είχε προβλέψει ότι το μερίδιο αγοράς της Samsung θα ανέβαινε στο 30% σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Η Apple, η οποία αυτή τη στιγμή κατέχει μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ που κυμαίνεται περί το 50%, αναμένεται σύμφωνα με την SK να έρθει αντιμέτωπη με ελαφρά μείωση των μεριδίων της, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung πλεονεκτεί σημαντικά καθώς τόσο η ίδια όσο και η LG χρησιμοποιούν το ίδιο λειτουργικό σύστημα για τις συσκευές τους, δηλαδή το Android της Google. Αντίθετα, όπως είναι γνωστό, η Apple προσφέρει τις συσκευές iPhone με το δικό της λειτουργικό σύστημα, την πλατφόρμα iOS.

Η Counterpoint στην ανάλυσή της θεωρεί επίσης ότι η Samsung βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση σε σχέση με την Apple, μετά την αποχώρηση της LG από την αγορά. Αιτία ότι διαθέτει μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων. Η Apple από την άλλη πλευρά λανσάρει λίγα μοντέλα κάθε χρόνο και μάλιστα συσκευές που συνήθως εντάσσονται στην κατηγορία των «ναυαρχίδων», δηλαδή συσκευές με κορυφαία χαρακτηριστικά και ανάλογη τιμή διάθεσης.

Άλλοι «παίκτες» που ίσως επωφεληθούν από τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην αγορά smartphones στις ΗΠΑ, είναι σίγουρα η Motorola, η Alcatel και η Google.

Η Motorola ήταν πέρυσι ο τέταρτος μεγαλύτερος σε πωλήσεις κατασκευαστής smartphone στις Ηνωμένες Πολιτείες, με μερίδιο αγοράς που έφτανε στο 5%. Από την άλλη πλευρά η Alcatel βρισκόταν στη πέμπτη θέση με μερίδιο της τάξης του 4%.

Με δεδομένο ότι περισσότερες από τις μισές συσκευές που πουλούσε η LG στην αμερικανική αγορά κόστιζαν περί τα 150 δολάρια, είναι πολύ πιθανό το συγκεκριμένο κοινό να στραφεί προς τις οικονομικές προτάσεις των Motorola και Alcatel. Μάλιστα, η Wave7 Research θεωρεί ότι είναι πολύ πιθανό η Motorola να επωφεληθεί τα μέγιστα καθώς η LG κατείχε το 25% της αμερικανικής αγοράς των συσκευών που στην Ελλάδα χαρακτηρίζουμε «καρτοκινητά» και είναι εξαιρετικά πιθανό και αυτό το κοινό να στραφεί προς τη Motorola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Amazon – Nvidia: Γιατί η μία χρειάζεται την άλλη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Γιατί η Amazon και η Nvidia χρειάζονται η μία την άλλη

Το πρόγραμμα κατασκευής τσιπ της Amazon δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία της Nvidia στον τομέα της AI, η οποία με τη σειρά της έχει ανάγκη να διατηρήσει την ισχυρή επιχειρηματική παρουσία της στις ΗΠΑ

Ο πρώτος αλγόριθμος – «γευσιγνώστης»!
Τεχνολογία |

Ο πρώτος αλγόριθμος – «γευσιγνώστης»!

Ερευνητές από τη Δανία και τις ΗΠΑ εκπαίδευσαν έναν αλγόριθμο να ξεχωρίζει τη γεύση διαφορετικών κρασιών- μπορεί να αποδειχθεί άκρως χρήσιμος και στη γευσιγνωσία του καφέ και της μπίρας, σύμφωνα με τους επιστήμονες.