Η Apple αναπτύσσει ένα νέο προϊόν που θα συνδυάζει στοιχεία του κλασσικού Apple TV με το έξυπνο ηχείο HomePod, αλλά με την προσθήκη κάμερας ώστε να επιτρέπεται πλέον η πραγματοποίηση και βίντεο-κλήσεων.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, η Apple παράλληλα ετοιμάζει και ένα ακόμη προϊόν, ένα έξυπνο ηχείο με ενσωματωμένη οθόνη, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το Echo Show της Amazon ή το Nest Hub της Google. Η ανάπτυξη των δύο συσκευών φέρεται να είναι ακόμα σε πρώιμα στάδια.

Το πρώτο εκ των δύο προϊόντων, αυτό που θα βασίζεται στο Apple TV, θα διαθέτει εξοπλισμό που θα του επιτρέπει να εκτελεί διάφορους ρόλους. Σαν ένα τυπικό αξεσουάρ τηλεόρασης θα μπορεί να προσφέρει πρόσβαση σε παιχνίδια και σε υπηρεσίες streaming περιεχομένου που σήμερα υποστηρίζονται από το Apple TV.

Παράλληλα, αφού θα διαθέτει ενσωματωμένο ηχείο θα αποτελεί μία ουσιώδη αναβάθμιση της ίδιας της τηλεόρασης. Θα υποστηρίζει χαρακτηριστικά του ηχείου HomePod όπως η αναπαραγωγή μουσικών αρχείων και ο φωνητικός έλεγχος μέσω της ψηφιακής βοηθού Siri. Επιπλέον, η ενσωματωμένη κάμερα θα επιτρέπει την πραγματοποίηση βίντεο-κλήσεων.

Η δεύτερη συσκευή, αυτή που θα βασίζεται στα έξυπνα ηχεία της εταιρείας, ουσιαστικά θα αποτελεί την απάντηση της Apple στα προϊόντα που έχουν ήδη παρουσιάσει η Amazon και Google, με τη διαφορά όμως ότι θα συνδυάζονται χαρακτηριστικά των iPad και HomePod. Καταρχήν, θα προσφέρεται και εδώ η δυνατότητα πραγματοποίησης βίντεο-κλήσεων, αλλά μέσω της ενσωματωμένης οθόνης στη συσκευή και όχι μέσω της συνδεδεμένης τηλεόρασης.

Άξια αναφοράς είναι η φήμη ότι η Apple πειραματίζεται με έναν ρομποτικό βραχίονα για να περιστρέφει την οθόνη και να «παρακολουθεί» τους χρήστες. Υπενθυμίζεται ότι η Apple συνηθίζει μέχρι σήμερα με τις συσκευές της για το «έξυπνο σπίτι» να καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες του χρήστη, οπότε είναι ξεκάθαρο ότι οι δύο μελλοντικές συσκευές θα καλύπτουν σαφώς περισσότερες ανάγκες.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αμερικανική εταιρεία δεν έχει αναβαθμίσει τη σειρά Apple TV, σε επίπεδο hardware, από το 2017, ενώ πολύ πρόσφατα εγκατέλειψε την high-end σειρά HomePod για να επικεντρωθεί στο πιο προσιτό HomePod mini. Η αναβάθμιση του Apple TV κυκλοφορεί σαν φήμη εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η νέα έκδοση να υποστηρίζει και εικόνα με δυνατότητα ανανέωσης στα 120Hz.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία