Υπέρ της πρότασης Μπάιντεν για αύξηση του κατώτατου ομοσπονδιακού μισθού τάσσεται ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή είναι σημαντική για τη στήριξη των ανθρώπων που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

«Σε αρκετές προηγμένες οικονομίες, η πανδημία και οι συνεχιζόμενες αλλαγές στην αγορά εργασίας… έφεραν στο προσκήνιο το ζήτημα των ελάχιστων μισθών», δήλωσε ο ΟΟΣΑ στην έκθεση Going For Growth που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

«Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η αύξηση του ομοσπονδιακού κατώτατου μισθού είναι από τις κορυφαίες προτεραιότητες. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι οι αυξήσεις του κατώτατου μισθού έως το 59% του μέσου μισθού έχουν μικρή αρνητική επίδραση στην απασχόληση», ανέφερε ο Οργανισμός.

«Η αύξηση του ομοσπονδιακού κατώτατου μισθού θα ενθάρρυνε τόσο τη συμμετοχή όσο και τη βελτίωση των ανισοτήτων στα κέρδη», πρόσθεσε.

Ο ΟΟΣΑ ανέφερε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να προχωρήσουν περαιτέρω στη βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας. Αυτό θα σήμαινε την υποστήριξη της κινητικότητας των εργαζομένων, την παροχή περισσότερων προγραμμάτων κατάρτισης και τη μείωση της γραφειοκρατίας για άτομα με ποινικό μητρώο που θέλουν να αποκτήσουν επαγγελματικές άδειες.

«Πρέπει να κάνουμε τις οικονομίες μας πιο ανθεκτικές, πρέπει να τις κάνουμε πιο περιεκτικές», δήλωσε ο Laurence Boone, επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ, στο CNBC την Τετάρτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή