Επεκτείνει το ναυπηγικό της πρόγραμμα η ναυτιλιακή εταιρεία “Pleiades Shipping Agents” (PSA), συμφερόντων της οικογένειας Περατικού. Σύμφωνα με τη ναυλομεσιτική εταιρεία “Golden Destiny”, η εν λόγω εταιρεία άσκησε option για νέα παραγγελία ενός tanker Aframax, χωρητικότητας 115.000 DWT, από το νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο “Daehan”. Το Aframax εκτιμάται οτι θα παραδοθεί το 2022 και η αξία του αγγίζει τα 48 εκατομμύρια δολάρια. Η PSA αναμένει συνολικά τρία συμβατικά Aframaxes απο το ίδιο ναυπηγείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020 η εταιρεία είχε προχωρήσει σε διαδοχικές πωλήσεις, συγκεντρώνοντας κεφάλαιο για την υλοποίηση της στρατηγικής της επένδυσης σε νεότευκτα πλοία, όπως ότι προχώρησε στη πώληση δύο bulk carriers, κατά τον περασμένο Απρίλιο.

Αυτή η κίνηση σηματοδότησε την έξοδο της εταιρείας από την αγορά του ξηρού χύδην φορτίου, στην οποία είχε εισέλθει το 2017. Ενώ το περσινό Νοέμβριο πούλησε το MR2 tanker “Glafkos”, το Aframax “Kalamas” (το οποίο εξαγόρασε η εταιρεία Performance Shipping, συμφερόντων της οικογένειας Παληού) & το Aframax “Pamisos” (το οποίο εξαγόρασε η ναυτιλιακή εταιρεία NCM Energy, συμφερόντων του Νίκου Μουνδρέα).

Πλέον η PSA διαχειρίζεται συνολικά εννέα δεξαμενόπλοια κατασκευασμένα απο το 2005 εώς το 2018, με τα οκτώ απο αυτά να φέρουν τη σημαία της Λιβερίας και ένα την ελληνική.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια ακόμη ναυτιλιακή εταιρεία που προχωρά σε αγορές νεότευκτων δεξαμενόπλοιων, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες αντίστοιχα έχουν πράξει εταιρείες όπως η “Chandris Hellas¨, συμφερόντων της οικογένειας Χανδρή και η “Ancora Investment Trust”, συμφερόντων Βερνίκου & Παράσχη, προβλέποντας ανάκαμψη στη ναυτιλιακή αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα