Το Facebook φαίνεται να επιχειρεί τη δεύτερη προσπάθειά του στον τομέα των εφαρμογών γνωριμιών, μετά την αρχική προσπάθεια με το Facebook Dating. Η νέα εφαρμογή ακούει στο όνομα Sparked.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge, το Facebook έχει λανσάρει το Sparked σε περιορισμένη έκδοση δοκιμών (limited beta) και στην ουσία πρόκειται για μία εφαρμογή video speed-dating. Τι σημαίνει αυτό; Ουσιαστικά, η εφαρμογή δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να έχουν ραντεβού μέσω βίντεο με το άτομο που τους ενδιαφέρει, διάρκειας τεσσάρων λεπτών.

Η ομάδα New Product Experimentation (NPE) του Facebook που ασχολείται με την ανάπτυξη του Sparked υποστηρίζει ότι η εφαρμογή δεν θα έχει δημόσια προφίλ χρηστών, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αποστολής άμεσων μηνυμάτων ενώ η διάθεση της εφαρμογής θα γίνεται δωρεάν. Αυτό που θα κάνει το Sparked είναι να επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν «κύκλους» μέσω των speed video dates, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται πόσοι τέτοιοι «κύκλοι» θα επιτρέπονται ανά χρήστη.

Θα μπορούσε ο αριθμός να είναι απεριόριστος ή να περιορίζεται σε συγκεκριμένο αριθμό. Επιπλέον, δεν έχει ακόμα εξηγηθεί επαρκώς πώς θα λειτουργεί το «ταίριασμα» ανάμεσα στους χρήστες.

Στην περίπτωση που η γρήγορη γνωριμία εξελιχθεί ομαλά, η ομάδα NPE υποστηρίζει ότι οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία ενός δεύτερου βίντεο-ραντεβού διάρκειας αυτή τη φορά δέκα λεπτών. Εάν και αυτή η εικονική συνάντηση εξελιχθεί ομαλά το Sparked θα προτείνει στους χρήστες να ανταλλάξουν ενημερωτικές πληροφορίες μεταξύ τους. Αυτό προφανώς σημαίνει ανταλλαγή τηλεφώνων, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρθηκε ήδη, το Sparked δεν είναι η πρώτη εφαρμογή γνωριμιών με την οποία πειραματίζεται το Facebook. Το 2019 η εταιρεία λανσάρισε την εφαρμογή Dating η οποία αργότερα αναβαθμίστηκε με τη δυνατότητα προσθήκης περιεχομένου από τα Instagram Stories του χρήστη.

Προφανώς το Facebook επιθυμεί να μπει δυναμικά στην συγκεκριμένη αγορά και να ανταγωνιστεί τους ήδη υπάρχοντες παίκτες (Bumble, Tinder, OkCupid, Hinge). Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους: αν δεν εμπιστεύεσαι το Facebook με τις προσωπικές σου φωτογραφίες, θα το εμπιστευθείς με την ερωτική σου ζωή;

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Αντίγραφα των ανθρώπινων οργάνων φέρνουν επανάσταση στα χειρουργεία – Πότε θα «πιάσουν δουλειά»
Plus |

Επανάσταση στα χειρουργεία με τα αντίγραφα ανθρώπινων οργάνων - Πότε θα εφαρμοστεί η νέα πρακτική

Εφιαλτικά ερωτήματα όπως έαν ένα φάρμακο θα είναι πιο αποτελεσματικό για τη θεραπεία του καρκίνου ή εάν μια επίπονη επέμβαση θα ωφελήσει τον ασθενή δεν θα ξαναχρειαστεί να διατυπωθούν στο μέλλον.

PIN: Μήπως και οι δικοί σας αριθμοί βρίσκονται ανάμεσα στους πιο συνηθισμένους και αδύναμους;
Τεχνολογία |

Τα δέκα τετραψήφια PIN που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι

«Οι άνθρωποι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν κωδικούς PIN που χρησιμοποιούνται συχνά ή που σχετίζονται με αυτούς, όπως οι ημερομηνίες γέννησης, χωρίς να αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο στον οποίο τους θέτουν»