Η αυξανόμενη ζήτηση που καταγράφηκε στην Κίνα για πολυτελή αυτοκίνητα Mercedes-Benz και οι υψηλότερες τιμές οδήγησαν σε υψηλότερα από τα αναμένομενα κέρδη για την Daimler το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Οι πωλήσεις της Mercedes-Benz στην Κίνα έφτασαν τα 220.520 οχήματα το τρίμηνο, αύξηση 60% και ξεπέρασαν τις επιδόσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη όπου σημείωσαν άνοδο 1,8% στα 192.302.

Η Daimler δήλωσε ότι τα τριμηνιαία προσαρμοσμένα κέρδη του ομίλου προ φόρων και τόκων αυξήθηκαν στα 5 δισεκατομμύρια ευρώ (6 δισεκατομμύρια δολάρια) τους πρώτους τρεις μήνες του 2021 από 719 εκατομμύρια ευρώ το προηγούμενο έτος. Αυτό ήταν πάνω από το μέσο όρο των προσδοκιών των αναλυτών για κέρδη 4 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της Daimler αυξήθηκαν κατά 3,1%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από 5 χρόνια. Η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να δημοσιεύσει λεπτομερή τριμηνιαία αποτελέσματα στις 23 Απριλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
ΗΠΑ: Κατεβάζουν ρολά ομοσπονδιακές υπηρεσίες – Οι Ρεπουμπλικάνοι απέρριψαν το νομοσχέδιο του Μακάρθι
Διεθνή |

«Εμφύλιος» στους Ρεπουμπλικάνους - Κατεβάζουν ρολά ομοσπονδιακές υπηρεσίες

Η Βουλή απέρριψε, με ψήφους 232 κατά έναντι 198 υπέρ, ένα μέτρο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης για άλλες 30 ημέρες, ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για διαπραγματεύσεις μεταξύ των κομμάτων