Τραγική κατάληξη είχαν δύο εργαζόμενοι υπεργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει από κατασκευαστική εταιρεία τις εργασίες αποθείωσης στην μονάδα V του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στον πύργο ψύξης της προαναφερόμενης μονάδας, το καλάθι όπου βρίσκονταν οι δύο εργαζόμενοι και σε ύψος 70 μέτρων κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έφυγε από το συρματόσκοινο, με αποτέλεσμα την πτώση του και το θάνατο των δύο ανδρών.

Στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν η αστυνομία, η πυροσβεστική υπηρεσία και ασθενοφόρο.

Στη μονάδα V του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής του Αγ. Δημητρίου της ΔΕΗ εκτελούνται εργασίες αποθείωσης με το έργο να το έχει αναλάβει ελληνική κατασκευαστική εταιρία. Η τελευταία τμήματα του έργου τα έχει αναθέσει σε υπεργολαβίες, κατά πάγια τακτική που ακολουθούν οι τεχνικοί όμιλοι σε τέτοια έργα. Η μονάδα V του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου στην Κοζάνη βρισκόταν εκτός λειτουργίας.

Τα αίτια και οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος εξετάζονται ήδη από τις αρμόδιες αρχές. Η ΔΕΗ ζητεί την πλήρη διερεύνηση και θα παράσχει κάθε διευκόλυνση, σύμφωνα με το σχετικό δελτίου Τύπου της Επιχείρησης.

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΑΒΑΞ και οι δύο άτυχοι εργαζόμενοι απασχολούνταν στον υπεργολάβο MUEHLHAN Cyprus Ltd. του αναδόχου. Η ΑΒΑΞ με ανακοίνωσή της εκφράζει να συλλυπητήριά της στους οικείους των θανότων και επισημαίνει ότι οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα