Η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να δώσει στην Amazon επιπλέον εκπτώσεις στα έξοδά της για την κινηματογράφηση της τηλεοπτικής σειράς “The Lord of the Rings” στη χώρα, ελπίζοντας να αποκομίσει πολυετή οικονομικά και τουριστικά οφέλη.

Σύμφωνα με το Reuters, η Amazon θα λάβει επιπλέον 5% από την επιχορήγηση παραγωγής οθόνης της Νέας Ζηλανδίας, εκτός από την επιχορήγηση 20% για την οποία ήδη πληροί τις προϋποθέσεις, όπως δήλωσε η κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι η Amazon εκτιμάται ότι δαπάνησε περίπου 650 εκατομμύρια NZ (465 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) για τα γυρίσματα της πρώτης σεζόν της σειράς.

“Η συμφωνία με την Amazon δημιουργεί τοπικές θέσεις εργασίας και προσφέρει δουλειά σε τοπικές επιχειρήσεις”, ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Στιούαρτ Νας. “Θα ενεργοποιήσει ένα νέο κύμα διεθνούς τουριστικού branding και προβολής για τη χώρα μας”, πρόσθεσε.

Τα γυρίσματα της πρώτης σεζόν έλαβαν χώρα στο Ώκλαντ πέρυσι με περισσότερους από 1.200 εργαζόμενους. Περίπου 700 εργαζόμενοι εργάζονται έμμεσα παρέχοντας υπηρεσίες στην παραγωγή, ανέφερε η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή