Σε εφαρμογή τέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά την ενεργοποίησή της από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η εφαρμογή «Συστηθείτε (Know Your Customer – eGov -KYC)». Με αυτήν είναι δυνατή, κατόπιν ρητής και ειδικής συγκατάθεσης του φυσικού προσώπου, η αυτόματη αποστολή των απαραίτητων στοιχείων του καθενός στις τράπεζες συνεργασίας τους.

Έτσι, αντί να πάτε τα δικαιολογητικά στο κατάστημα ή να τα ανεβάσετε μέσω του e-banking, θα αρκεί η συγκατάθεσή σας για διαβίβασή τους στην τράπεζα, μέσω της νέας εφαρμογής. Για να λειτουργήσει η υπηρεσία θα πρέπει η τράπεζα να συνδεθεί με αυτήν για την εξυπηρέτηση των πελατών της. Η πρώτη που έκανε χρήση της εφαρμογής είναι η Viva Wallet.

Πώς δουλεύει

Πλέον για να ανοίξετε λογαριασμό στη Viva Wallet είναι απαραίτητη μόνο η ταυτότητά σας, ενώ θα πρέπει να γνωρίζετε τους κωδικούς σας στο TAXISnet.

Τα βήματα της διαδικασίας είναι τα εξής:

  1. Ο καταναλωτής από το κινητό του επιλέγει στο Viva Wallet app «Άνοιγμα λογαριασμού χωρίς έγγραφα μέσω EGov» και κάνει σύνδεση (login) με τα στοιχεία του στο TAXISnet
  2. Η ταυτοποίηση ολοκληρώνεται απλά και μόνο με την επίδειξη της ταυτότητας μέσω βιντεοκλήσης

Με τον τρόπο αυτό καθένας μπορεί, εύκολα και σε ένα λεπτό, να ανοίξει ένα λογαριασμό για καθημερινή χρήση ή/και επιπλέον λογαριασμούς με κάρτες για ηλεκτρονικές αγορές, το χαρτζιλίκι των παιδιών, τα ψώνια του σπιτιού, τις ανάγκες των παιδιών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη κοκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.