Πρόεδρος του Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Νηογνωμόνων (International Association of Classification Societies-IACS)  IACS αναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου ο διευθύνων σύμβουλος του Lloyds’s Register κ. Nick Brown στη θέση του κ. Koichi Fujiwara του ClassNK, που αποχωρεί.

Για πρώτη φορά ο πρόεδρος του IACS εκλέγεται από τα μέλη του σε αντίθεση με το παρελθόν που ο πρόεδρος διοριζόταν στο πλαίσιο εναλλασσόμενης κυκλικής προεδρίας. Ο κ. Brown θα παραμένει πρόεδρος μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Επίσης από την 1η Ιουλίου αναλαμβάνει πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Πολιτικής (General Policy Group–GPG) ο κ. Li Zhiyuan του Κινεζικού Νηογνώμονα (China Classification Society)

Ο κ. Brown σχολίασε ότι ο Οργανισμός παραμένει οδηγός για την ασφάλεια της ναυτιλίας. Και δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι ο κλάδος των νηογνωμόνων παραμένει μια αποτελεσματική δύναμη στον ναυτιλιακό τομέα. Πρόσθεσε επίσης ότι θα εργασθεί προκειμένου να διασφαλίσει ότι ο IACS θα συνεχίσει να διαδραματίζει ρόλο στη στήριξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στις τεχνικές και κανονιστικές προκλήσεις που τίθενται ενόψει της απεξάρτησης από τον άνθρακα και την ψηφιοποίηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα