Περίπου 600.000 επιχειρήσεις κλείνουν μόνιμα κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η εικόνα για τον πρώτο χρόνο της πανδημίας είναι σαφώς πιο μελανή, ωστόσο η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη όσο αρχικά προβλεπόταν.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Fed η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο επιπλέον 200.000 επιχειρήσεων από τον μέσο ετήσιο αριθμό των τελευταίων ετών.

Οι μεμονωμένες εταιρείες αντιπροσωπεύουν περίπου τα δύο τρίτα των λουκέτων ενώ πάροχοι υπηρεσιών, όπως τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων, δέχθηκαν το πιο σημαντικό πλήγμα με 100.000 μόνιμα κλεισίματα μεταξύ Μαρτίου 2020 και Φεβρουαρίου 2021.

«Το οριστικό κλείσιμο των επιχειρήσεων συνεπάγεται μόνιμη καταστροφή θέσεων εργασία» αναφέρεται στην έκθεση τονίζοντας ότι περιορίζει την ταχύτητα της ανάκαμψης της απασχόλησης.

Οι αναλυτές της Fed προσθέτουν ωστόσο ότι τα λουκέτα των μικρών επιχειρήσεων ήταν λγότερα από ό,τι εκτιμούσαν στην αρχή της πανδημίας. Τονίζουν δε, ότι πολλές μικρές επιχειρήσεις κατάφεραν να επιβιώσουν με τη βοήθεια κρατικής βοήθειας .

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προβλέψεις στην αρχή της πανδημίας ήταν συγκλονιστικές, με την πλειοψηφία των αναλυτών να εκτιμά τότε ότι το ένα τέταρτο των μικρών επιχειρήσεων θα έκλεινε εντός του πρώτου εξαμήνου.

Μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκαν επίσης, οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε Αφροαμερικανούς και Ισπανόφωνους, οι οποίες σύμφωνα με την Fed, δεν είχαν την ανάλογη πρόσβαση σε χρηματοδότηση προκειμένου να επιβιώσουν.

«Η πανδημία COVID-19 έχει επηρεάσει βαθιά τις κοινότητες αυτές καθώς και τις επιχειρήσεις που ανήκουν σε Αφροαμερικανούς και Ισπανόφωνους,  σε μεγαλύτερο βαθμό από τους λευκούς ομολόγους τους», έγραψαν οι ερευνητές στην έκθεση.

Μόνο το 24% των Αφροαμερικανών ιδιοκτητών επιχειρήσεων και το 25% των Ισπανόφωνων με χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο, έλαβαν όλη τη χρηματοδότηση που ζητούσαν, σε σύγκριση με το 48% των λευκών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως