Τρεις μεγάλες τράπεζες έχουν επωφεληθεί από την πρόσφατη πτώση στις αποδόσεις του Δημοσίου για να πουλήσουν ομόλογα μετά τις αναφορές κερδών αυτή την εβδομάδα.

Αυτή η επιπλέον ρευστότητα θα μπορούσε να τις βοηθήσει να περάσουν τα τεστ αντοχής της Federal Reserve, το οποίο με την σειρά του θα τους επέτρεπε να αυξήσουν τα μερίσματα και να αγοράσουν μετοχές αργότερα φέτος.

Η Bank of America πούλησε 15 δισεκατομμύρια δολάρια ομολόγων σε έξι δόσεις, η μεγαλύτερη πώληση ποτέ για μια τράπεζα, σύμφωνα με το Bloomberg. Την Πέμπτη, η JPMorgan Chase & Co. πούλησε 13 δισεκατομμύρια δολάρια ομολόγων σε πέντε δόσεις, που απετέλεσε ρεκόρ μέχρι την προσφορά της Bank of America την Παρασκευή. Η Goldman Sachs (GS) πούλησε 6 δισεκατομμύρια δολάρια ομολόγων σε δύο δόσεις. Τα ομόλογα της Goldman ήταν σταθερού επιτοκίου και τα υπόλοιπα είχαν ένα συνδυασμό σταθερού και κυμαινόμενου επιτοκίου (και σταθερού προς κυμαινόμενο) χρέους.

Και οι τρεις τράπεζες μπήκαν στην αγορά αφού ξεπέρασαν τις ευοίωνες προβλέψεις των αναλυτών αυτήν την εβδομάδα. Οι επενδυτές ήταν αισιόδοξοι σχετικά με τις προοπτικές για τις τράπεζες της Wall Street φέτος, ακόμη και μετά την επανεισαγωγή κεφαλαιακών απαιτήσεων σε καταθέσεις και κρατικά κεφάλαια που η Fed είχε χαλαρώσει προσωρινά πέρυσι. Εάν οι τράπεζες περάσουν τον επόμενο γύρο των τεστ αντοχής της Fed, η κεντρική τράπεζα θα άρει τα όρια των μερισμάτων και των εξαγορών που είχαν αρχικά επιβληθεί κατά τη διάρκεια της κρίσης Covid-19 πέρυσι.

Σε σημειώσεις σχετικά με τις προσφορές της JPMorgan και της Goldman Sachs, οι αναλυτές της CreditSights δήλωσαν ότι αναμένουν ότι αυτές οι τράπεζες θα είναι μεταξύ των μεγαλύτερων εκδοτών στην αγορά φέτος.

Οι εταιρείες γενικά είχαν εύκολη πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές φέτος. Για παράδειγμα, η αγορά ομολόγων υψηλού κινδύνου (junk-bonds) έχει σημειώσει τον ισχυρότερο ρυθμό εκδόσεων.

Μεταφράστηκε στα Ελληνικά από τον Οικονομικό Ταχυδρόμο