Ο παγκόσμιος τουρισμός θα ανακάμψει μόνο εάν οι χώρες συνεργαστούν και ο κόσμος αρχίσει να ταξιδεύει με ενιαίους κανόνες. Αυτό δήλωσε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, (UNWTO) Τάλεμπ Ριφάι, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Οι χώρες θα πρέπει να συνεργαστούν για να ανακάμψει ο τουρισμός. Δεν μπορεί μια χώρα να επιμείνει σε καραντίνα, ενώ ο γείτονάς της απαιτεί διαβατήριο εμβολιασμού και μια τρίτη απλώς απαιτεί τεστ 72 ώρες πριν από την άφιξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ριφάι, προσθέτοντας πάντως, ότι όλος ο κόσμος πρέπει να εμβολιαστεί.

«Δεν θέλουμε να το μετατρέψουμε σε πολιτικό παιχνίδι μεταξυ εκείνων που δεν έχουν εμβολιαστεί κι εκείνων που δεν έχουν – όλοι θα χάσουμε σε μια τέτοια περίπτωση».

«Αυτό που χρειαζόμαστε ένα πιο εναρμονισμένο και δίκαιο σύστημα. Δεν είναι τόσο σημαντικό το πόσο επιτυχημένη είναι κάθε χώρα από μόνη της εάν δεν μπορεί κάποιος να ταξιδέψει από το ένα μέρος στο άλλο»

Οι προβλέψεις του ΠΟΤ

Αντιμέτωπος με πολλές προκλήσεις είναι ο παγκόσμιος τουρισμός το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς το 32% των προορισμών παγκοσμίως παραμένουν εντελώς κλειστοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, δύο είναι τα πιθανά σενάρια για φέτος. Στο πρώτο σενάριο, προβλέπεται ανάκαμψη της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας τον Ιούλιο, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 66% για το σύνολο της χρονιάς. Οι αφίξεις θα συνεχίσουν να είναι κατά 55% χαμηλότερες σε σχέσεη με τα επίπεδα του 2019. Το δεύτερο σενάριο τοποθετεί την ανάκαμψη τον Σεπτέμβριο, κάτι που θα οδηγήσει σε αύξηση των αφίξεων κατά 22% έναντι του 2020 και μείωση κατά 67% σε σχέση με το 2019.

Τα δύο αυτά σενάρια διαμορφώθηκαν σύμφωνα με παράγοντες όπως η σταδιακή βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης, οι ταχύτεροι ρυθμοί εμβολιασμών παγκοσμίως, η σημαντική βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπιστοσύνης και η εκτενής άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και την Αμερική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός