Από την Δευτέρα 19 Απριλίου, οι επιβάτες από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από πέντε ακόμα χώρες δεν θα υπόκεινται σε υποχρεωτική καραντίνα κατά την άφιξή τους στη χώρα, γνωστοποίησε με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Twitter ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Σύμφωνα με τον κ. Πατέλη, επισκέπτες από την ΕΕ, τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατά την άφιξή τους στη χώρα από τις 19 Απριλίου και ύστερα, δεν θα είναι υπόχρεοι υποβολής σε 7ημερη καραντίνα.

Ωστόσο, οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ για κορωνοϊό εντός 72 ωρών από την άφιξή τους.

Το tweet στα αγγλικά: «Greece to lift a seven-day compulsory quarantine for visitors from the European Union, the U.S., U.K., Serbia, Israel and United Arab Emirates as of April 19. Visitors will still need to provide proof of vaccination or a negative Covid test from within 72 hours before arrival. Alex Patelis»
Μετά από λίγες ώρες διευκρίνισε με νέο tweet ότι «οι επισκέπτες θα υπόκεινται τους ίδιους περιορισμούς, τους οποίους υπόκεινται και οι Έλληνες πολίτες. Πολλές από τις χώρες έχουν ήδη περιορισμούς στην έξοδο επισκεπτών. Οπότε δεν αφορά πολύ μεγάλους αριθμούς τουριστών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες