Η Κίνα δεν επιθυμεί να αντικαταστήσει το δολάριο ως κύριο αποθεματικό νόμισμα, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας , Λι Μπο, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες που προκάλεσαν οι προσπάθειες της Κίνας να δημιουργήσει το δικό της ψηφιακό γιουάν.

Μιλώντας στο φόρουμ Boao, ο Λι Μπο υπογράμμισε ότι ο στόχος της διεθνοποίησης του νομίσματος της χώρας του δεν είναι να αντικαταστήσει το δολάριο και οι προσπάθειες δημιουργίας ψηφιακού γιουάν στοχεύουν στην οικιακή χρήση.

«Για τη διεθνοποίηση του ρενμίνμπι, έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι μια φυσική διαδικασία και στόχος μας δεν είναι να αντικαταστήσουμε το αμερικανικό δολάριο ή άλλα διεθνή νομίσματα», δήλωσε ο Λι και πρόσθεσε:  «Νομίζω ότι στόχος μας είναι να επιτρέψουμε στην αγορά να επιλέξει, να διευκολύνει το διεθνές εμπόριο και τις επενδύσεις».

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας δοκιμάζει επί του παρόντος τη χρήση ενός «ψηφιακού γιουάν» σε διάφορα πιλοτικά προγράμματα σε ολόκληρη τη χώρα.

«Το κίνητρο για το e-γιούαν τουλάχιστον τώρα, επικεντρώνεται κυρίως στην οικιακή χρήση», δήλωσε ο Λι. Η διεθνής «χρήση του είναι ένα πολύ περίπλοκο ζήτημα και δεν βιαζόμαστε να βρούμε κάποια συγκεκριμένη λύση ακόμη»  υπογράμμισε, επισημαίνοντας πάντως, ότι θα μπορούσε να υπάρξει διασυνοριακή χρήση «μακροπρόθεσμα»

Η κεντρική τράπεζα σχεδιάζει να δοκιμάσει τη διασυνοριακή χρήση του ψηφιακού γιουάν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου του 2022, όπου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τόσο από οικιακούς χρήστες όσο και από αθλητές και επισκέπτες από το εξωτερικό, δήλωσε ο Λι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή