Στα 100 εκατ. δολάρια ανήλθαν το πρώτο τρίμηνο έτους οι πωλήσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 της Johnson & Johnson, τα αποτελέσματα της οποίας ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street.

Ειδικότερα, η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, διαμορφώθηκαν σε 12,19 δισ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 9,6% σε ετήσια βάση. Εκτός από τα εμβόλια σημαντική ώθηση έδωσαν στα αποτελέσματα της εταιρείας έδωσε οι σημαντικές πωλήσεις του φαρμάκου για το πολλαπλό μυέλωμα Darzalex, και το σκέυασμα για τη νόσο του Crohn, Stelara.

Τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν στα 6,20 δισ. δολάρια ή 2,32 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 5,80 δισ. δολαρίων ή 2,17 δολαρίων ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 7,9% στα 22,32 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 21,98 δισ. δολάρια.

Κατόπιν αυτών η εταιρεία ανακοίνωσε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για φέτος.

Η J&J αναμένει κέρδος για ολόκληρο το έτος από 9,42 έως 9,57 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη που κυμάνθηκε από 9,40 έως 9,60 δολ. ανά μετοχή. Αναμένει έσοδα μεταξύ 90,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 91,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη 90,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως 91,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή