Ιδιαίτερη αναφορά στο θεσμό των Τεχνοβλαστών (Spin-Off Εταιριών) ως την πλέον καινοτόμο μέθοδο συμβολής στην νεοφυή επιχειρηματικότητα μέσω της αξιοποίησης των ερευνών από τα πανεπιστήμια, έκανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, στην πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (ΠΕΣΠ) με θέμα την παρουσίαση της δράσης «Στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων Εθνικού Μητρώου “Elevate Greece” εν μέσω πανδημίας COVID-19».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην παρουσίασή του ο υφυπουργός αναφέρθηκε στο μεγάλο επίτευγμα του “Elevate Greece”, την επίσημη ψηφιακή πύλη για τις νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι δεν είναι μόνο ένα μητρώο που κάνει την καταγραφή και τη χαρτογράφηση νεοφυών επιχειρήσεων, αλλά η οργάνωση μιας ηλεκτρονικής πύλης εισόδου όλου του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας, ώστε να βγουν ωφελημένες οι νεοφυείς επιχειρήσεις, οι φορείς του οικοσυστήματος καινοτομίας και το κράτος.

Την εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος του ΠΕΣΠ και του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παναγιώτης Πιτσάκης, o οποίος σημείωσε ότι «το μητρώο αποτελεί μια καινοτομία που οργανώνει και καθορίζει τα κριτήρια που χαρακτηρίζουν μια νεοφυή επιχείρηση, προωθεί  τη δικτύωση μεταξύ αυτών των επιχειρήσεων, καθώς και την δυνατότητα ανάδειξής τους σε διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, μέσω του μητρώου καταγράφεται η πορεία τους στη βάση κρίσιμων δεικτών, καθιστώντας τις νεοφυείς επιχειρήσεις πόλο έλξης για επενδυτικούς αγγέλους».

Ο κ. Πιτσάκης, τόνισε την πολύ μικρή συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων, σε ποσοστό μόλις 0.5%, και εξέφρασε την ελπίδα του ότι με τις κατάλληλες συνέργειες μεταξύ της Περιφέρειας, των επιμελητηρίων και του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα επιτευχθεί η δημιουργία θερμοκοιτίδων μέσω των επιμελητήριων για την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι πρόεδροι των επιμελητηρίων της Πελοποννήσου και μέλη του ΠΕΣΠ:

Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας θερμοκοιτίδων επιχειρηματικότητας που θα συντονίζονται από τα επιμελητήρια καθώς και την δημιουργία στοχευμένων προγραμμάτων που θα ενισχύουν τους νεοφυείς επιχειρηματίες. Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Λακωνίας, Ιωάννης Παναρίτης, σημείωσε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου είναι μικρές και πολύ μικρές και δεν διαθέτουν τους πόρους και το προσωπικό για να αξιοποιήσουν της δράσεις, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα της οριοθέτησης της έννοιας της καινοτομίας. Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Αρκαδίας, Γιάννης Τρουπής, πρόσθεσε από την πλευρά του, ότι η νεοφυής επιχειρηματικότητα πρέπει να μπει σε προτεραιότητα για την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας και ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, επισήμανε ότι η έλλειψη  εκπαίδευσης, οργανωμένων χώρων και mentoring- συμβουλευτικής για τους νεοφυείς επιχειρηματίες, αποτελεί ζήτημα που θα πρέπει αντιμετωπιστεί με στρατηγική  και όραμα.Ε.Παπ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις