Νέο ακίνητο για να στεγάσει τις υπηρεσίες της αναζητά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ο νέος αυτός χώρος θα πρέπει να είναι αυτοτελής,  μεγάλου μεγέθους (πάνω από 7.300 τ.μ.), να βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων και σε ακτίνα 800 μέτρων από Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στόχος είναι να στεγαστούν οι υπηρεσίες Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. (Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου), Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ. (Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων) και Δ.Ο.Υ Φ.Α.Ε. Αθηνών.

Βάσει της διακήρυξης του μειοδοτικού διαγωνισμού, η διάρκεια της μίσθωσης είναι δώδεκα (12) έτη και αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου παραλαβής του ακινήτου από το Δημόσιο. Ανώτατο όριο μηνιαίου μισθώματος ορίζεται το ποσό που έχει εγκριθεί των ογδόντα έξι χιλιάδων διακοσίων (86.200) ευρώ. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 10-5-2021 (ώρα 11:00 έως 12:00 π.μ.), στο κτίριο της Κτηματικής Υπηρεσίας Αθηνών-Ανατολικής Αττικής.

Προδιαγραφές

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατη ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, η Προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Αθηνών-Ανατολικής Αττικής διακηρύσσει ότι θα διενεργηθεί μειοδοτική δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου κατάλληλου για τη συστέγαση των Υπηρεσιών Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π, Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ & Δ.Ο.Υ Φ.Α.Ε. Αθηνών, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

Το προσφερόμενο ακίνητο πρέπει να διαθέτει χώρους μικτής επιφάνειας (εξαιρουμένων των χώρων κλιμακοστασίων, ανελκυστήρων, πλατυσκάλων και κοινοχρήστων διαδρόμων) 7.308 τ.μ. περίπου, ήτοι ωφέλιμη επιφάνεια γραφειακών χώρων 5.467 τ.μ. περίπου και χώρων αρχείου 390 τ.μ. περίπου, όπως οι χώροι αυτοί αναλύονται στα συνημμένα κτιριολογικά προγράμματα. Οι αρχειακοί χώροι δύναται να είναι και υπόγειοι, ασφαλείς όμως σε θέματα στεγανότητας και με επαρκή φωτισμό και αερισμό.

Το ακίνητο πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας από άποψη φωτισμού, αερισμού, μέσων σκίασης, θέρμανσης, ψύξης/κλιματισμού, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς. Το ακίνητο θα πρέπει να είναι αυτοτελές, να βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων και σε ακτίνα 800 μέτρων από ΜΜΜ σταθερής τροχιάς. Το ακίνητο πρέπει να είναι αποπερατωμένο και να παραδοθεί έτοιμο για χρήση στο Δημόσιο μέσα στην προθεσμία που θα ορισθεί στην απόφαση έγκρισης πρακτικών της δημοπρασίας και θα αναγράφεται στη σύμβαση μίσθωσης.

Το μηνιαίο μίσθωμα που τελικά θα προκύψει από τη δημοπρασία, θα παραμείνει σταθερό για μία τριετία και θα αναπροσαρμόζεται ετησίως και από την έναρξη του τέταρτου έτους της μίσθωσης, κατά ποσοστό ίσο με τη μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή του μήνα της αναπροσαρμογής, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους (απλή δωδεκάμηνη μεταβολή), όπως αυτή (η μεταβολή) υπολογίζεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση
Tax |

Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση

O υφυπουργός Εργασίας διαπίστωσε ότι η κάλυψη του εργατικού δυναμικού στη χώρα μας από συμπληρωματική συνταξιοδοτική ασφάλιση υπολείπεται σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες