Όλους τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το ακίνητο της ΕΤΑΔ στην πρώην αμερικανική βάση στις Γούρνες εξέφρασε στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ Στέφανο Βλαστό, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, σε συνάντησή τους στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν διεξοδικά τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση της ΕΤΑΔ να ανακαλέσει την παραχώρηση του ακινήτου προς την Αναπτυξιακή Εταιρεία Γουρνών «Ειρήνη» Α.Ε.

Αναζήτηση βέλτιστων λύσεων από εξειδικευμένους συμβούλους

Τα δύο μέρη κατέληξαν ότι το μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθήθηκε από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου δεν κατέστη επωφελές για το Ελληνικό Δημόσιο.

Σε αυτή την κατεύθυνση συμφώνησαν να αναλάβει η ΕΤΑΔ το επόμενο διάστημα πρωτοβουλία για να εξετάσει με εξειδικευμένους συμβούλους τις βέλτιστες λύσεις για την αξιοποίηση του ακινήτου, τις οποίες και θα καταθέσει προς περαιτέρω συζήτηση στην Περιφέρεια Κρήτης και στους εμπλεκόμενους Δήμους.

Στο πλαίσιο του πνεύματος αμοιβαίας κατανόησης που επικράτησε στην συνάντηση, συμφωνήθηκε το ακίνητο να μην παραδοθεί άμεσα στην ΕΤΑΔ, αλλά το ζήτημα να επανεξεταστεί όταν οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι καταθέσουν τις προτάσεις τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΤΑΔ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα