«Αγορά»  με τιμή στόχο 15,5 ευρώ για την μετοχή της ΔΕΗ επαναδιατύπωσε η AXIA Ventures Group, η οποία σημείωσε καθαρά κέρδη 35,2 εκατ. ευρώ το 2020 έναντι ζημιών ύψους 1,69 δισ. ευρώ το ίδιο διάστημα του 2019, χάρη στο χαμηλότερο κόστος ενέργειας για τις μονάδες παραγωγής της, ενώ  τα κέρδη EBITDA της επιχείρησης ανήλθαν στα 888,5 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία  αναμένει τις δεσμευτικές προσφορές για το μειοψηφικό ποσοστό του ΔΕΔΔΗΕ στο τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ  επισπεύδει την αναβάθμιση της Πτολεμαΐδας 5 το αργότερο μέχρι το 2025.

Παράλληλα η AXIA Ventures Group συνεχίζει να συστήνει «αγορά» με τιμή στόχο τα 17,5 ευρω για την μετοχή της Motor Oil παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικράτησαν στο εγχώριο και διεθνές περιβάλλον το 2020 εξαιτίας των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας που επηρέασαν τα  αποτελέσματά της κατά την χρήση του 2020.

Επίσης, σύσταση «διακράτησης» ( Hold ) με νέα τιμή στόχο τα  17,10 ευρώ από 16,10 ευρώ προηγουμένως για την μετοχή της  Jumbo εξέδωσε  η Eurobank Equities, σημειώνοντας πως  σε λειτουργικό επίπεδο η εταιρεία παραμένει  σχετικά αλώβητη από την πανδημία, με τον κύκλο εργασιών να μειώνεται 18% και τα λειτουργικά κέρδη 24% πέρυσι, ενώ  το ξεκίνημα του 2021   ήταν σχετικά ανθεκτικό με τα έσοδα να μειώνονται 11% στο α τρίμηνο.

Η  Eurobank Equities «βλέπει» ανοδικούς κινδύνους (upside risk) αναμένοντας αύξηση 16%  στα λειτουργικά κέρδη εφέτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders