«Τον Μάιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 40 με 50 και τον Ιούνιο για τις ηλικίες των 30 με 40», όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θ. Κοντογεώργης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Όπως εκτίμησε «είναι πιθανό ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου να έχει εμβολιαστεί το μισό του γενικού πληθυσμού».

Το εμβόλιο Johnson & Johnson

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα εμβολιασμού, ο κ. Κοντογεώργης επισήμανε ότι «μέσα στον Μάιο θα αρχίσει και η χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson», ενώ ερωτηθείς για το αν οι τουρίστες θα είναι πιο ευέλικτοι στις μετακινήσεις απάντησε: «Δεν ισχύει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει Πάσχα μόνο για τους τουρίστες. Για τους τουρίστες ισχύουν ακριβώς οι ίδιες δεσμεύσεις που ισχύουν και για όλους τους Έλληνες πολίτες».

Αποκάλυψε δε ότι για τα «κορωνοπάρτι» θα υπάρξει πρόνοια, ώστε να μην επαναληφθούν, σχολιάζοντας: «Ετερόκλητα στοιχεία συναθροίζονται σε αυτά τα πάρτι. Θα πρέπει να απομονώνονται όσοι προσδοκούν να δημιουργήσουν άλλες καταστάσεις».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα