Τα τελευταία 24ωρα οι συσκέψεις είναι συνεχείς για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας καθώς παρά την επιθυμία να ανοίξουν οι μετακινήσεις την πασχαλινή περίοδο, η συνεχόμενη πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας έχει «κόψει» κάθε τέτοια συζήτηση.

Με φόντο τη σταθερά ασφυκτική πίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με τις 3.789 νέα κρούσματα, τους 87 θανάτους, τους 847 διασωληνωμένους, καθώς και τις σημαντικά αυξητικές τάσεις στο ιικό φορτίο, το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση να διακινδυνεύσει την πολυπόθητη εξομάλυνση της κατάστασης από τον επόμενο μήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, και το φετινό Πάσχα, όπως και το προηγούμενο, θα το περάσουν όλοι στον τόπο της πρώτης κατοικίας τους.

Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, που αναμένεται να προχωρήσει στις τελικές εισηγήσεις προς το Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Τι θα γίνει με την εστίαση

Το πλάνο μέχρι στιγμής προβλέπει άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους την Δευτέρα 10 Μαΐου, με πιθανότητα να ξεκινήσει από το προηγούμενο σαββατοκύριακο.

Όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης η Ελλάδα επρόκειτο να επιτρέψει στα εστιατόρια να ανοίξουν ξανά στις αρχές του επόμενου μήνα.

«Σκοπός μας είναι να έχουμε ένα συντονισμένο άνοιγμα των εστιατορίων μετά το Πάσχα», δήλωσε ο υπουργός στην ERT.

Ο κλάδος της εστίασης αποτελεί αιχμή της οικονομικής δραστηριότητας και για τον λόγο αυτό -επιχειρηματίες και εργαζόμενοι- βρέθηκαν στο επίκεντρο του προγράμματος στήριξης και των ενισχύσεων της κυβέρνησης, λόγω της υποχρεωτικής αναστολής της λειτουργίας τους.

Όπως αποκαλύπτουν και τα πρόσφατα στοιχεία της εστίασης οι απώλειες ανέρχονται σε 135,15 εκατ. ευρώ το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου.

Τον Φεβρουάριο του 2021 ο κύκλος εργασιών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), διαμορφώθηκε σε 51,67 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 55,4% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2020. Στην Αττική, όπου πραγματοποιείται το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου, η μείωση τον Φεβρουάριο ήταν 57%. Η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στον νομό Μαγνησίας (87%) και η μικρότερη (23,8%) στον νομό Εύβοιας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα