Τη Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 30 με 39 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση για τον κοροναϊό.

Από τη επόμενη μέρα, θα μπορούν όσοι επιθυμούν να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να εμβολιαστούν με AstraZeneca.

Εμβολιασμός και σε ιδιωτικά κέντρα

Με τροπολογία, μάλιστα, που θα καταθέσει εντός των ημερών στη Βουλή επεκτείνεται το πρόγραμμα εμβολιασμού και πλέον οι πολίτες θα έχουν περισσότερες εναλλακτικές. Ιδιωτικές κλινικές, πολυιατρεία και ιδιωτικά θεραπευτήρια, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα μπορούν να πραγματοποιούν εμβολιασμούς.

Περισσότερες ώρες και Σαββατοκύριακα

Ο υπουργός επεσήμανε πως το αμέσως προσεχές διάστημα οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται μέχρι τις πρώτες βραδυνές ώρες αλλά και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Διευκρινίζοντας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σημείωσε ότι από τις αρχές Μαΐου επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων έως τις 10 το βράδυ ενώ ανάλογα με τις παραδόσεις των εμβολίων, εμβολιασμοί θα διενεργούνται και τα Σαββατοκύριακα.

2,5 εκατ. εμβολιασμοί μέχρι τον Μάιο

Μέχρι τον Μάιο αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί 2,5 εκατ. εμβολιασμοί ενώ τον Ιούνιο αναμένεται να φτάσουμε τα 4 εκατ. εμβολιασμούς, τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας ότι οι μεγάλες ηλικίες που έχουν εμβολιαστεί δεν νοσούν βαριά και έκανε έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες.

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους τον επόμενο μήνα θα ανοίξουν οι πλατφόρμες για τις ηλικιακές ομάδες 40 με 44 και 45 με 49 ετών.

Αναφερόμενος στην πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού στη χώρα ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι στις 5 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Δίνοντας στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε πως για τις ηλικίες, άνω των 85 ετών αλλά και για τις ηλικίες 80-84 ετών έχει εμβολιαστεί ήδη το 61% με μια δόση, το 68% των ηλικιών 75 με 79 έχει εμβολιαστεί με μια δόση, ενώ για τις ηλικίες 70 με 74 έχουν κάνει τη μία δόση το 50%.

Στις ηλικίες 65 με 69 έχει εμβολιαστεί το 27% με μια δόση, ενώ το 68,5% έχει προγραμματισμένο ραντεβού. Για τις ηλικίες 60-64 έχει εμβολιαστεί το 51%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση