Η προσπάθεια του Ταμείου Ανάκαμψης περιλαμβάνει μία τεράστια κινητοποίηση με δάνεια και επιδοτήσεις για ιδιωτικές επενδύσεις στον χώρο της πράσινης ενέργειας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης στο 11th Annual Capital Link Sustainability Forum.

«Υπάρχουν πάρα πολύ σημαντικά έργα που χρηματοδοτούμε με επιδοτήσεις αλλά όσον αφορά τα δάνεια που είναι μηδενικού επιτοκίου μιλάμε για διαθεσιμότητα 31 δισ. ευρώ, επενδυτικά χρήματα εκ των οποίων περίπου τα 13 δισ. ευρώ θα είναι μηδενικού επιτοκίου- εκ των οποίω,ν με βάση τον κανονισμό, το 37% υποχρεωτικά πρέπει να είναι σε πράσινες επενδύσεις, κατά κύριο λόγο στην πράσινη ενέργεια», ανέφερε ο υπουργός. «Συνεπώς», τόνισε, «η ευκαιρία χρηματοδότησης είναι μοναδική».

Σημείωσε, ακόμη, πως υπάρχουν πάνω από 10 δισ. ευρώ δυνατότητες  επενδύσεων -με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους-  και πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα του τρόπου με τον οποίο θα ανταποκρίνεται το κράτος σε αυτή την άσκηση.  Περισσότερα, αφού καταθέσουμε το σχέδιο», κατέληξε, χαρακτηριστικά, ο υπουργός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Κλιματική κρίση: Η ευρωπαϊκή εμπορία άνθρακα πιάνει λιγότερο από το 25% των εκπομπών των αεροπορικών εταιρειών
Green |

Πώς το σύστημα δικαιωμάτων άνθρακα πλήττει τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες

Με τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων που απαλλάσσονται από τέλη και τα δωρεάν δικαιώματα που δίνονται στους αερομεταφορείς, μεγάλο μέρος των πτήσεων δεν καλύπτεται από το σύστημα