Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάιντεν δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές αερίων στις ΗΠΑ κατά 50% -52% έως το 2030, σε μία ακόμα ένδειξη της πρόθεσής του να καταπολεμήσει επιθετικά την κλιματική αλλαγή.

Ο νέος αυτός στόχος, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, υπερδιπλασιάζει την προηγούμενη δέσμευση της χώρας στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα του 2015, όταν η κυβέρνηση Ομπάμα σκόπευε να μειώσει τις εκπομπές κατά 26% έως 28% έως το 2025. Οι ΗΠΑ δεν έχουν φτάσει ακόμα ούτε στα μισά του αρχικού στόχου.

Η υπόσχεση του Μπάιντεν, ανήμερα της Ημέρας της Γης είναι σύμφωνη, με αυτό για το οποίο ασκούν πιέσεις περιβαλλοντικές ομάδες και εκατοντάδες στελέχη μεγάλων εταιρειών .

Ο πρόεδρος θα ανακοινώσει επίσημα τον στόχο αυτό στη συνάντηση κορυφής των παγκόσμιων ηγετών για την κλιματική αλλαγή, που πραγματοποιείται Πέμπτη και Παρασκευή διαδικτυακά

«Αυτή είναι η αποφασιστική δεκαετία», δήλωσε ο Μπάιντεν στη σύνοδο κορυφής την Πέμπτη το πρωί. «Αυτή είναι η δεκαετία που πρέπει να λάβουμε αποφάσεις για να αποφύγουμε τις χειρότερες συνέπειες της κλιματικής κρίσης».

«Αυτή είναι ηθική επιταγή. Μια οικονομική επιταγή. Μια στιγμή κινδύνου, αλλά και μια στιγμή εξαιρετικών δυνατοτήτων », δήλωσε ο πρόεδρος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τις εκπομπές κατά 68% και 55%, αντίστοιχα, έως το 2030.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Γκέιτς: Αφού χρηματοδοτώ την προστασία του κλίματος… μπορώ να το μολύνω με τον τζετ μου
Green |

Ο προκλητικός βίος του κ. Γκέιτς: Πετάει με ρυπογόνα τζετ, ενώ μάχεται υπέρ του κλίματος

Τι είπε ο πολύς κύριος Γκέιτς όταν ρωτήθηκε αν είναι υποκριτικό από τη μια να δηλώνει υποστηρικτής του κλίματος και από την άλλη να πετάει με το ιδιωτικό τους τζετ που επιβαρύνει το περιβάλλον